De två lågprisoperatörerna Karma Mobil och MyBeat går ihop under ett varumärke – MyBeat. MyBeat kommer att fortsätta satsa på konkurrenskraftigt låga priser, en tillgänglig kundtjänst för alla användare och en rad nya och förbättrade tjänster.

I december 2022 stod det klart att mobiloperatören MyBeat köper alla aktier i Karma Mobil. Köpet resulterar i en sammanslagning av de två mobiloperatörerna under MyBeats varumärke. 

Både Karma Mobils VD Krisoffer Engardt och MyBeats VD Fredrik Horn-Berlin lyfter fram likheterna mellan de två operatörerna. De menar att MyBeat och Karma Mobil har satsat på en liknande målgrupp och arbetat mot denna målgrupp med liknande erbjudanden. Den största gemensamma nämnaren är en tillgänglig kundtjänst och en god kundupplevelse överlag.  

Mybeat mobilabonnemang

Likheterna är många mellan Karma Mobil och MyBeat

Det är alltså inte helt tagit ur luften att Karma Mobil och MyBeat går ihop. De två operatörerna använder sig båda av Telenors mobilnät och arbetar mot en liknande målgrupp. Det handlar om en kund som värdesätter låga priser, enkla abonnemang och en tillgänglig kundtjänst över telefon. 

Både Karma Mobil och MyBeat har gjort sig kända som enkla mobiloperatörer för äldre användare som kanske är lite ovana vid ny teknik och mobiltelefoni. 

För Karma Mobils kunder blir omställningen alltså inte särskilt stor – likheterna mellan de två operatörerna är större än skillnaderna.

Nya MyBeat

De två operatörerna har som målsättning att kombinera sina starkaste delar till ett oemotståndligt erbjudande för kunden. Från Karma Mobil plockas bland annat operatörens ”Min sida” – en app där man kan logga in med BankID och se all information om sitt abonnemang, sina betalningar och göra ändringar i sin abonnemangsform. Via appen kan man även välja att betala sin mobilfaktura med Swish.

Utöver tekniska fördelar ser nya MyBeat fram emot att erbjuda sina kunder en ännu bättre och mer resursstark kundtjänst, bättre och mer konkurrenskraftiga erbjudanden och bättre räckvidd till den gemensamma målgruppen. 

Vad händer med Karma Mobils kunder?

Om du har ett abonnemang hos Karma Mobil, eller MyBeat för den delen, kommer det att fortsätta att fungera precis som vanligt. Du kommer att ha kvar samma telefonnummer, surfmängd och månadsavgift. 

Den största förändringen kommer att vara, förutom att det står MyBeat på din faktura istället för Karma Mobil, att du får hem ett nytt simkort med posten. Tillsammans med simkortet följer information om när det är dags att byta ut ditt gamla simkort mot ditt nya.

Simkortet placerar du i din mobil, surfplatta eller router precis som ditt föregående simkort. 

Läs mer om MyBeat här.