Karma Mobil abonnemang

 

Karma Mobil finns inte längre som varumärke, de har blivit uppköpta av MyBeat. Kunder som tidigare hade Karma Mobil har blivit förflyttade till MyBeat. Om du letar efter ett nytt mobilabonnemang rekommenderar vi dig att titta bland övriga operatörer på Ringabilligt.se!

Karma Mobil var en lågprisoperatör som riktar sig till äldre. Det gjorde de genom schyssta priser, bemannad kundtjänst och extrafunktioner som gör livet i det digitala landskapet tryggare och enklare. 

 

Om Karma Mobil

För det flesta unga är det en värdslig sak att navigera sig i det digitala landskapet. Allt kan göras på nätet och det avspeglas på alla virtuella mobiloperatörer, alltså operatörer som bara finns på nätet, utan fysiska butiker.

De är i många fall så avskalade att till och med kundtjänsten bara går att nå via mejl eller chatt, och det är för många unga inget problem.

För äldre, som inte har samma vana av att sköta alla sysslor digitalt kan det dock ta emot att skaffa ett abonnemang hos en operatör som förväntar sig att användaren redan har ett stort teknikkunnande.

Men varför ska inte alla få samma möjlighet till flexibla abonnemang med låga priser? Den frågan ställde sig personerna bakom Karma Mobil, och det var så idén om en virtuell operatör för en mindre teknikvan och äldre kundkrets växte fram.

 

Kundtjänst med kvällsöppet

En av de första sakerna som gör att många fortfarande föredrar de större, traditionella operatörerna, som Telia och Telenor, är möjligheten till personlig service.

Lågprisoperatörerna har i många fall rationaliserat bort en del av kundservicen och erbjuder exempelvis ingen support via telefon.

Karma Mobil gick en annan väg. De erbjöd bemannad kundtjänst, som fanns redo att hjälpa till med alla frågor via telefon, varje dag fram till klockan 19.

Föredrog du mer moderna kontaktsätt erbjöd de detta också, via chatt eller e-post.

Åldersrabatt

Det är mycket vanligt att de inledande månaderna ger någon form av rabatt när du tecknar ett abonnemang hos en virtuell operatör.

Men rabatten som Karma Mobil erbjöd har vi åtminstone aldrig sett hos någon annan operatör. De hade nämligen en åldersrabatt, vilket betydde att kostnaden för abonnemanget drogs av med lika många procent som din ålder.

Detta gynnade förstås äldre personer mest, och var en tydlig markering från Karma Mobil att de faktiskt främst riktade sig till äldre användare.

Rabatten gällde de två första månaderna, och innebar alltså att om du är 50 år så får du halva priset, är du 70 år får du 70 procent i rabatt, och så vidare. Skulle du ha nått hundrastrecket hade du med andra ord ett helt gratis mobilabonnemang hos Karma Mobil i två månader.

5 olika abonnemang – utan bindningstid eller uppsägningstid

Så, vad fanns det för abonnemang att välja mellan hos Karma Mobil? Precis som andra virtuella operatörer gjorde de det enkelt för sina kunder.

Alla abonnemang kom utan bindningstid eller uppsägningstid. Och i alla abonnemang ingick fria samtal och sms. Det som skilde abonnemangen åt i pris var hur stor datamängd du ville ha. Det minsta var på 5 gigabyte. Sedan kunde du välja mellan 15, 25, 40 och 100 gigabyte.

Extratjänster och erbjudanden

Som kund hos Karma Mobil kunde du även välja UC Id-skydd utan kostnad i två månader. Det var ett bedrägeriskydd, som gjorde att du kunde känna dig extra trygg när du var uppkopplad.

Karma hade även andra valbara tilläggstjänster och partner-erbjudanden som passade den tilltänkta målgruppen, exempelvis Moxiam-appen, som erbjöd dygnet runt-hjälp för äldre. Karma Mobil erbjöd dessutom kostnadsfri teknisk hjälp och kunde hjälpa dig att flytta ditt fasta nummer.

Telenors mobilnät

Karma Mobil hade inget eget mobilnät, utan hyrde in sig i Telenors nät. Och det var bara positivt för dig som användare, eftersom det innebar att du högst troligen fick bra täckning. Telenor täcker nämligen 99,9 procent av Sveriges befolkning.

Med Karma Mobil fungerade även VoLTE och Wifi-samtal.

Använd mobilen på resan

Vad vore pensionärslivet utan resor? Med Karma Mobil kunde du ta med mobilen på resan inom EU/ESS utan att behöva tänka på roamingavgifter.

Mobilen fungerade alltså precis som hemma, men med en gräns för hur många gigabyte av din datamängd du kunde använda.

Hade du det minsta abonnemanget på 5 gigabyte fick du använda max 2 gigabyte på resan. Gränsen för de större abonnemangen låg på 30 gigabyte.

Vanliga frågor om Karma Mobil

Vad har hänt med Karma Mobil?

Karma Mobil finns inte längre ulaner numera en del av mobiloperatören My Beat. Alla tidigare Karma Mobil-kunder flyttades över till My Beat. efter att de. två operatörerna gick samman. Läs mer om sammanslagningen här.

Vad är Karma Mobil?

Karma Mobil var en svensk lågprisoperatör, som satsade på en tillgänglig kundtjänst och abonnemang utformade för att passa extra bra för seniorer.

Varför ska jag välja Karma Mobil?

Karma Mobil hade goda kundomdömen från bland annat Trustpilot och Reco. De var en operatör som hade låga priser, bra täckning och kundtjänst som du nådde online och på telefon. Karma passade extra bra för seniorer, eftersom de erbjöd en så kallad åldersrabatt de två första månaderna. Var du 50 år fick du 50 procent rabatt, var du 60 år fick du 60 procent rabatt, och så vidare.

Vilket nät använder Karma Mobil?

Karma Mobil använde sig av Telenors nät. Det betydde att 99,9 procent av Sveriges befolkning hade täckning genom dem. De erbjöd också VoLTE och och Wifi-samtal.

Vad kostar ett abonnemang hos Karma Mobil?

Karma hade 5 olika abonnemang i storlekarna 5 gb till 100 gb, med konkurrenskraftiga priser. I samtliga abonnemang ingick fria samtal och sms. Det minsta abonnemanget fick du för under hundralappen, plus din ålder i rabatt de två första månaderna.

Har Karma Mobil någon bindningstid?

Nej, Karma Mobil hade inte bindningstid på sina abonnemang. De hade heller ingen uppsägningstid eller andra dolda avgifter.