Mobilabonnemang pensionär2019-05-01T13:43:10+00:00

Mobilabonnemang pensionär

Flera operatörer har idag specifika erbjudanden och mobilabonnemang för pensionärer. Inte sällan kallas det för seniorabonnemang och vanligtvis behöver du vara över 55 år för att kunna ta del av erbjudandet. Här presenterar vi de bästa och billigaste mobilabonnemangen för pensionärer.

hallon

49 kr/mån (gäller 3 mån)
 • hallon mobilabonnemang pensionär
 • Ord. pris 99 kr/mån
 • Fria samtal
 • 6 GB surf
 • Ingen bindningstid

Vimla

50 kr/mån (gäller 3 mån)
 • Vimla mobilabonnemang pensionär
 • Ord. pris 100 kr/mån
 • Fria samtal
 • 6 GB surf
 • Ingen bindningstid

Vimla

75 kr/mån (gäller 3 mån)
 • Vimla mobilabonnemang pensionär
 • Ord. pris 150 kr/mån
 • Fria samtal
 • 10 GB surf
 • Ingen bindningstid

hallon

74 kr/mån (gäller 3 mån)
 • hallon mobilabonnemang pensionär
 • Ord. pris 149 kr/mån
 • Fria samtal
 • 10 GB surf
 • Ingen bindningstid

Billigaste mobilabonnemang pensionär

Det finns idag ett flertal erbjudanden för seniorer och pensionärer när det gäller mobilabonnemang. Det är en snabbt växande grupp och på samma sätt som för studenter har flera operatörer valt att kraftigt rabattera priset.

De abonnemang vi presenterar här hör till det absolut billigaste och bästa mobilabonnemangen som är tillgängliga för alla personer över 55 år idag. Samtliga abonnemang går att teckna på respektive operatörs hemsida och du behöver ingen speciell kod. Enbart intyga att du är över 55 år.

Mobilabonnemang pensionär eller seniorabonnemang?

Olika operatörer har olika namn för dessa abonnemang. Det är egentligen inte ett krav att du är pensionär. För de abonnemang vi presenterar här är kravet att du är över 55 år och mobilabonnemangen kallas också för seniorabonnemang.

Jämförelse mobilabonnemang för pensionärer

Mobilabonnemang för pensionärer

I vår jämförelse av mobilabonnemang för pensionärer har vi valt att presentera abonnemang från operatörerna Vimla och hallon. Anledningen till detta är helt enkelt att de hör till marknadens absolut billigaste. En anledning till att de kan vara så billiga är att de inte har några fysiska butiker som flera av de övriga operatörerna har. Mobilabonnemangen går enbart att teckna på respektive operatörs hemsida. Det är dock en okomplicerat process där du enkelt betalar med ett kontokort.

Så vilket av abonnemangen passar dig bäst? Det finns ett par saker som skiljer abonnemangen åt mer än priset och det kan finnas anledning att jämföra dem lite mer noggrant. Nedan går vi igenom det områden vi anser vara viktigast att jämföra innan du tecknar ditt nya mobilabonnemang.

Data

Den kanske största skillnaden är mängden data som ingår i respektive mobilabonnemang. Många klarar sig alldeles utmärkt med 3 GB surf per månad men använder du din mobil till video, musik eller podcast kan det vara värt att betala lite extra för ett mobilabonnemang med mer data.

Spara surf

Både Vimla och hallon har en populär funktion som kallas “Spara surf”. Vad det innebär är att du får spara den data du inte använder under månaden på ditt abonnemang. Du betalar med andra ord inte för data som du inte hinner använda. Detta kan vara bra att veta ifall du vet att du använder mycket data under vissa perioder på året.

Samtal

I alla abonnemang, utom ett, ingår fria samtal och SMS inom Sverige. Vimla har ett abonnemang som är begränsat till 60 samtal. Ringer du mer än 60 samtal betalar du för dessa. Om du vet att du sällan ringer över 60 samtal på en månad kan detta vara ett bra alternativ.

Mobilanvändande i utlandet

Många pensionärer väljer att spendera delar av året utomlands. Glöm därför inte att jämföra respektive operatörs prislista för utlandssamtal. De fria samtalen gäller enbart inom Sverige. Priser från utlandet tillbaka hem kostar däremot pengar och dessa priser rekommenderar vi att du jämför innan du tecknar ett nytt mobilabonnemang.

Täckning

En annan viktig faktor att jämföra är respektive operatörs täckning. Både Vimla och hallon har mycket bra täckning på de allra flesta platser i Sverige. Vimla använder Telenors nät och hallon använder 3s nät.

Se Vimlas täckningskarta
Se hallons täckningskarta

Erbjudande

Observera att alla mobilabonnemangen vi presenterar här kommer med en initial rabatt. Dessa “lockpriser” är vanliga för alla mobilabonnemang, inte bara de som riktar sig mot pensionärer. Efter de initiala perioden höjs sedan priset. Det ordinarie priserna är dock fortfarande billiga och inget av mobilabonnemangen vi presenterar här har någon bindningstid. Du kan därför teckna ett nytt mobilabonnemang utan någon större risk. Visar det sig att det är något du inte är nöjd med kan du enkelt säga upp.

Senaste inlägg från bloggen

Hallon älskar päron

Alla mobilabonnemang vi presenterar här på Ringabilligt.se är riktigt prisvärda. Vissa av mobiloperatörerna gillar även att “spetsa” sina erbjudande för att locka till sig nya kunder. Just nu har hallon ett riktigt bra erbjudande som vi vill tipsa om. Söndag 26 maj infaller Mors dag. Detta “firar” hallon med att ge hela 75% rabatt på alla nytecknade mobilabonnemang. Observera att rabatten är ett lockpris för [...]

Vanliga frågor om mobilabonnemang för pensionärer

Vem kan teckna ett mobilabonnemang för pensionärer?

För att teckna ett av de mobilabonnemang för pensionärer som vi presenterar här behöver du inte ha gått i pension. Det finns dock en nedre åldersgräns på 55 år som operatörerna kontrollerar när du registrerar dig för ett nytt abonnemang.

Vad skiljer ett pensionärs abonnemang och ett vanligt mobilabonnemang?

Det finns egentligen inga skillnader i form av funktionalitet. Det som skiljer sig åt är “paketeringen” och framför allt priset. Genom att rabattera sina mobilabonnemang för pensionärer hoppas operatörerna på att locka nya kunder från en växande kundgrupp.

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget för pensionärer?

Vi har valt att presentera några av de billigaste mobilabonnemanget för pensionärer som du kan teckna enkelt online. Det kan finnas olika typer av samarbeten som kan erbjuda konkurrenskraftiga priser men i sin tur kräver att du är medlem i en organisation eller liknande. Vi rekommenderar dock att du alltid jämför priser och rabatter innan du ingår i ett nytt avtal.

Kan jag byta till ett mobilabonnemang för pensionärer?

Absolut! Har du fyllt 55 år kan du byta till ett så kallat seniorabonnemang. Vi rekommenderar att du kontaktar din nuvarande operatör eller tecknar ett nytt mobilabonnemang enkelt online.

Kan jag behålla mitt tidigare nummer?

Absolut! Tidigare var det relativt komplicerat att få behålla sitt telefonnummer när man valde att byta operatör. Idag går det nästan per automatik. När du tecknar ett nytt mobilabonnemang anger du helt enkelt att du vill flytta med (portera) ditt befintliga nummer till den nya operatören. Observera att du behöver vara registrerad på det befintliga numret. En portering tar normalt ett par dagar. Under den tiden får du ett tillfälligt nummer så att du kan nyttja ditt nya mobilabonnemang från dag 1.

Finns mobilabonnemang för pensionärer med telefon?

Många mobiloperatörer väljer att “paketera” sina mobilabonnemang tillsammans med en ny telefon. Vi har valt att fokusera på de billigaste mobilabonnemangen som finns på marknaden som inte tecknas med krav på en ny telefon. Är du pensionär och planerar att teckna ett nytt seniorabonnemang finns det dock möjlighet att samtidigt köpa en ny mobiltelefon till ett subventionerat pris. Det är dock viktigt att vara medveten om att detta medför att du förbinder dig till en längre bindningstid av ditt abonnemang.