Mobilabonnemang2019-12-27T15:18:42+00:00

Jämför mobilabonnemang

Här på Ringabilligt.se jämför vi mobilabonnemang på den svenska marknaden. Vi fokuserar främst på de billigaste alternativen som finns tillgängliga för alla.

Jämförelse av mobilabonnemang – Topp 10

Jämföra erbjudanden på mobilabonnemang

Att jämföra priserna på ett mobilabonnemang låter ganska okomplicerat men nästa alla mobiloperatörer har olika typer av “lockerbjudande”. Det kan exempelvis handla om att du får ett rabatterat pris under begränsad period eller en extra pott data.

Prissänkt under en period

Vi jämför här de absolut billigaste mobilabonnemangen. Även om det ordinarie priset redan är billigt är mer regel än undantag att ny kunder får ett rabatterat pris. Vanligtvis får du som ny kund halva priset i 2-4 månader beroende på kampanj och mobiloperatör. På detta sätt hoppas mobiloperatörer självfallet på att kunna locka dig över från ett betydligt dyrare mobilabonnemang. Det rabatterade priset övergår dock inom kort till det ordinarie priset. Vi rekommenderar därför att du jämför årskostnaden för mobilabonnemanget för att få en mer rättvis bild av kostnaden.

Extra pott data

Utöver att erbjuda prissänkningar till nya kunder är det också vanligt att du som ny kund kan få en pott extra data till ditt nya mobilabonnemang. Det kan handla om allt från 10-50 GB extra data och är data viktigt för dig rekommenderar vi dig att jämföra mobilabonnemangens eventuella extra erbjudanden.

Jämföra mobilabonnemangen

Jämför mobilabonnemang

Att jämföra priserna på mobilabonnemangen kan som sagt vara lite komplicerat och kan kräva sin tid. Vi anser dock att det finns flera andra faktorer att jämföra innan du väljer ditt nya mobilabonnemang. Det är trots allt inte bara priset som avgör för alla om du är nöjd eller missnöjd med din lösning.

Nedan har vi listat ett antal områden vi tycker den noggranne konsumenten ska jämföra. Några utav dem anser vi nog faktiskt vara viktigare än priset, exempelvis jämförelse av mobilabonnemangens täckning. Glöm inte heller att kolla med vänner och bekanta kring deras erfarenheter med respektive mobiloperatör om du är extra noggrann.

Mobilabonnemangets täckning

Alla mobilabonnemangen vi jämför här har normalt sett mycket bra täckning. Bor du i en storstad kommer du antagligen inte märka någon större skillnad. Bor du däremot på landsbygden eller spenderar mycket tid i din sommarstuga kan det finnas goda skäl att titta närmare på respektive operatörs täckningskarta.

Se hallons täckningskarta
Se fellos täckningskarta
Se Vimlas täckningskarta
Se Comviqs täckningskarta

Pris på extra data

Det som skiljer mobilabonnemangen åt numera är i regel mängden data. Är du osäker på hur mycket data du använder kan det vara värt att kontrollera detta innan du väljer ett nytt mobilabonnemang. Alla mobiloperatörer erbjuder sina kunder att köpa till extra data om du använt upp det som ingår i ditt abonnemang. Att köpa till extra data varje månad kan dock bli dyrt så glöm inte att jämföra priset för att köpa till extra data.

Kundtjänst

Mobilabonnemangen vi jämför här är riktigt billiga och för många konsumenter finns det 100-lappar att spara genom att byta från ett betydligt dyrare mobilabonnemang. Den kanske främsta anledningen till att mobilabonnemangen ovan är så pass billiga är att det säljs online och har en begränsad kundtjänst. Stöter du problem med din nummerflytt eller dylikt kommer du antagligen inte ha möjlighet att ringa en kundtjänst som kan hjälpa dig. Normalt sett erbjuds dock svar på mail eller chat och diverse svar på hemsidan på de vanligaste frågorna. Olika operatörer har lite olika lösningar för deras kundtjänst och det kan vara värt att jämföra och granska andras omdömen och recensioner.

Senaste inlägget från bloggen

Miljontals 5G-telefoner sålda under 2019

När det gäller telekom finns det idag inget mer “hett” än 5G. Även om tekniken inte lanserats mot oss konsumenter har produktionen av 5G-telefoner nu tagit fart på riktigt. När en ordentlig lanseringen av 5G kommer äga rum är svårt att sia om. Intresset är dock väldigt stort. Exempelvis var “Vanliga frågor om 5G” ett av de mest lästa inläggen 2019 här på Ringabilligt.se. En av frågorna var om man som konsument behöver köpa en [...]

Mobilabonnemangen vi jämför

Gemensamt för de mobilabonnemang vi jämför här är att det är billiga. Det säljs online och inte tillsammans med en subventionerad mobiltelefon. De faktum att de inte säljs tillsammans med en mobiltelefon innebär också att de flesta alternativen här varken har bindnings- eller uppsägningstid. Detta innebär i sin tur att det är fullt möjligt att byta mellan de olika operatörerna och ta del av deras erbjudande för nya kunder. Att byta mobiloperatör var tredje månad kanske inte är något som den normale konsumenten önskar men det är fullt möjligt och du kan då sänka dina mobilkostnader ytterligare.

Jämför erbjudande mot andra typer av mobilabonnemang

Vi jämför mobilabonnemang som anpassade för olika konsumentgrupper och som i vissa fall kan ha ett ännu bättre pris eller erbjudande. Klicka på länkarna nedan för att se våra övriga jämförelser.

Mobilabonnemang student
Mobilabonnemang pensionär
Mobilabonnemang barn
Mobilabonnemang företag

Lycka till i din jämförelse av mobilabonnemang och tveka inte att kontakta oss om du har förslag på förbättringar av våran hemsida.