hallon mobilabonnemang

Mobiloperatören hallon har ett flertal mobilabonnemang som alla utmärker sig som mycket prisvärda. Nedan är ett urval av hallons mobilabonnemang. Klicka här för att se samtliga abonnemang från hallon.

Mobilabonnemang

99 kr/mån
 • hallon mobilabonnemang 4 GB
 • Fria samtal & SMS
 • 4 GB surf
 • Ingen bindningstid

Mobilabonnemang

149 kr/mån
 • hallon mobilabonnemang 8 GB
 • Fria samtal & SMS
 • 8 GB surf
 • Ingen bindningstid

Mobilabonnemang

249 kr/mån
 • hallon mobilabonnemang 25 GB
 • Fria samtal & SMS
 • 25 GB surf
 • Ingen bindningstid

Mobilabonnemang

299 kr/mån
 • hallon mobilabonnemang 50 GB
 • Fria samtal & SMS
 • 50 GB surf
 • Ingen bindningstid

Mobilabonnemang

349 kr/mån
 • hallon mobilabonnemang 100 GB
 • Fria samtal & SMS
 • 100 GB surf
 • Ingen bindningstid

Utöver att ha specifika mobilabonnemang för studenter, seniorer och företag har hallon även mobilabonnemang anpassade för barn.

Om hallon

Hallon lanserades under våren 2013 som 3s “lågprisoperatör”. Genom att enbart sälja sina tjänster online kunde hallon också erbjuda riktigt billiga mobilabonnemang från starten. Utöver ett billigt pris låg även fokus på att ta bort det som många konsumenter inte uppskattade av dåtidens mobiloperatörer. Detta ledde till att hallon redan vid sin lansering erbjöd mobilabonnemang utan bindnings- eller uppsägningstid. Detta har blivit mer vanligt idag men på sätt och vis bröt hallon mot många av de normer som vi svenskar varit vana vid gällande vår mobiloperatör.

Ett annat “nytt grepp” som hallon lanserade var att fokusera på att ta betalt vi betalkort och på så sätt ta bort de traditionella fakturorna som många konsumenter kan störa sig på. Betalningen till hallon sker i förskott vilket även innebär att även du som har betalningsanmärkning kan teckna ett mobilabonnemang hos hallon.

Genom åren har hallon lanserat flera olika typer av mobilabonnemang som riktar sig mot bland annat studenter, seniorer och företag. Fokus har dock fortsatt vara på att erbjuda billiga priser och en enkel paketering.

Hallon support

En anledning till att hallon har kunnat vara så billiga är de erbjuder en begränsad support. Du kan exempelvis inte ringa in till en kundtjänst och få hjälp. Istället erbjuder hallon support via chat. Är chatten inte tillgänglig behöver du maila till hallons support eller leta efter svar på din fråga på deras hemsida.

Just hallons support är något som de ibland kan få kritik för och är detta något som är viktigt för dig kanske hallon inte är rätt mobiloperatör för just dig.

Hallon företagsabonnemang

Under 2017 lanserade hallon även företagsabonnemang till extremt låga priser. Till skillnad från andra mobiloperatörer lanserade inte hallon sitt företagserbjudande tillsammans med någon form av växellösning. Istället riktar sig hallons företagsabonnemang mot mindre företagare som inte har behov av avancerade företagslösningar men som samtidigt inte vill betala för mycket för sin mobillösning.

Omdömen & recensioner av hallon

Nedan har vi samlat ett par omdömen och recensioner av hallon som mobiloperatör. De omdömen och recensioner som presenteras här är sådana som vi anser representerar åsikterna kring hallon i största allmänhet. Är du osäker inför att välja ett mobilabonnemang från hallon rekommenderar vi att du kontrollerar flera omdömen av hallon eller pratar med en vän eller bekant som använder sig av hallon.

Varit kund nu i 6 månader och nöjd med både täckning, surf och framförallt priset. Visst att kundtjänsten inte är något vidare men för priset man betalar kan man inte förvänta sig så mycket mer. Och i ärlighetens namn, hur ofta behöver man kontakta en support?

Simon, Google omdömen

Lågt pris, men ganska dålig täckning (och då befinner jag mig ändå i Stockholm). Sedan så har de en EXTREMT dålig kundtjänst (trots stora ord om 1-2 svarsdagar fick jag vänta förgäves över en vecka och sedan vänta i över en timme på chatten).

Anna, Trustpilot

Visst är det dåligt att det inte finns någon kundtjänst att ringa men hur ofta måste man det? Överflyttningen från min tidigare operatör gick mycket smidigt och täckningen har jag inte haft några problem med. Sen är det billigt! Jag är nöjd.

Peter, Google omdömen

Vanliga frågor om hallon

Vad är hallon Mina sidor?

Som kund till hallon får du tillgång till något de kallar för “Mina sidor”. Du loggar in på tjänsten från hallons hemsida och du kan där administrera dina mobilabonnemang. Du kan exempelvis kontrollera saldo, data byta abonnemang och aktivera kostnadskontroll.

Vad erbjuder hallon utöver mobilabonnemang?

Hallon har ett flertal olika mobilabonnemang men erbjuder också kontantkort och mobilt bredband. Även här ligger hallon väldigt bra till i pris.

Hur fungerar hallons kundtjänst?

Det finns i dagsläget ingen möjlighet att kontakta hallons kundtjänst via telefon. För frågor och support hänvisar de till chat och e-mail. På deras hemsida finns även en FAQ som svarar på de vanligaste frågorna.

Har hallon en app?

Hallon lanserade en app under 2020 för både Android och iOS. Med appen kan du bland annat kontrollera hur mycket surf du har kvar och köpa mer om du behöver.

Vilket nät använder sig hallon av?

Hallon använder sig av 3s nät som täcker 99% av Sveriges befolkning. Idag anses 3s nät ha bra täckning men det finns alltid områden där nätet inte är lika bra utbyggt. Se hallons täckningskarta här.

Hur fungerar hallons mobilabonnemang utomlands?

I dagsläget fungerar samtliga av hallons mobilabonnemang i utlandet. Hallon erbjuder också en tjänst de kallar för kostnadskontroll vilket innebär att du kan “spärra” alla kostnader som kan komma från roaming i utlandet. Observera att hallons kontaktkort idag inte fungerar utomlands.

Vem äger hallon?

Hallon ägs av mobiloperatören 3 som i sin tur ägs av Investor (40%) och Hutchison Whampoa (60%).

Vad är hallons forum?

Som ett komplement till sin egen kundservice har hallon även ett forum där kunder kan ställa sina frågor. Forumet är öppet för samtliga hallons kunder så andra kunder kan i vissa fall hjälpa dig att svara på dina frågor. Forumet tjänar även som en “kunskapsbank” där du i många fall kan hitta svaren på dina frågor utan att behöva kontakta kundservice. De kunder som svarar på många frågor i forumet får en annan status vilket hjälper dig bedöma deras trovärdighet. Även anställda hos hallon modererar forumet.

Kan jag köpa hallon mobilabonnemang i butik?

Du kan i dagsläget inte köpa hallons mobilabonnemang någon annanstans än på deras hemsida. Det är dock möjligt att köpa hallons kontaktkort i diverse fysiska butiker. Vi rekommenderar dock att du gör köpet online. Hallon har en mycket smidig hemsida och du får normal ditt SIM-kort inom 1-2 dagar.