Mobilabonnemang barn2019-03-03T13:08:27+00:00

Mobilabonnemang barn

För dig som planerar att köpa ett mobilabonnemang till ditt barn har vi hÀr sammanstÀllt de abonnemang vi anser vara bÀst lÀmpade för barn.

hallon barnabonnemang

49 kr/mÄn (gÀller 3 mÄn)
 • hallon mobilabonnemang barn
 • Ord. pris 99 kr/mĂ„n
 • Fria samtal
 • 6 GB surf
 • Ingen bindningstid
 • Kostnadskontroll

Vimla barnabonnemang

100 kr/mÄn
 • Vimla mobilabonnemang barn
 • Ord. pris 100 kr/mĂ„n
 • Fria samtal
 • 6 GB surf
 • Ingen bindningstid
 • Kostnadskontroll

hallon barnabonnemang

74 kr/mÄn (gÀller 3 mÄn)
 • hallon mobilabonnemang barn
 • Ord. pris 149 kr/mĂ„n
 • Fria samtal
 • 10 GB surf
 • Ingen bindningstid
 • Kostnadskontroll

fello barnabonnemang

48 kr/mÄn (gÀller 1 mÄn)
 • Fello mobilabonnemang barn
 • Ord. pris 95 kr/mĂ„n
 • Fria samtal
 • 2 GB surf
 • Ingen bindningstid
 • Kostnadskontroll

BÀsta mobilabonnemangen för barn

De mobilabonnemang vi presenterar hÀr Àr enligt oss nÄgra av de bÀsta och billigaste mobilabonnemangen för barn som finns pÄ marknaden idag. Utöver att vara billiga har de fria samtal och rimligt med data. Alla abonnemangen Àr ocksÄ helt utan bindningstid.

MĂ„nga andra mobilabonnemang har fria samtal inom Sverige. Detta innebĂ€r att du inte behöver oroa dig för att mobilrĂ€kningen för ditt barns mobilabonnemangen blir ovĂ€ntat hög. Det finns dock andra kostnader Ă€n samtal som kan dyka upp pĂ„ mobilrĂ€kningen. Även pĂ„ ett mobilabonnemang med fria samtal.

De kostnader som kan tillkomma Àr bland annat samtal till utlandet, dataanvÀndning och betalnummer för samtal eller SMS. Dessa kostnader kan i vissa fall bli en riktigt otrevlig överraskning. DÀrför anser vi att mobilabonnemang för barn bör ha en funktion för att hindra dessa kostnader.

Kostnadskontroll för barnabonnemang

För att vara sÀker pÄ att du inte ska behöva betala för mer Àn sjÀlva abonnemangskostnaden har vissa operatörer infört en spÀrr för övriga kostnader. Denna kostnadsspÀrr (vissa operatörer kallar det för kostnadskontroll) hindrar barnet att ringa dyra betalsamtal eller SMS som inte ingÄr i ett normalt abonnemang. PÄ det sÀttet fÄr du bÀttre kontroll över kostnaderna. Alla abonnemangen hÀr har denna funktion vilket bidrar till att vi anser att dessa mobilabonnemang Àr lÀmpliga för barn.

Mobilabonnemang eller kontantkort?

För mÄnga förÀldrar har ett kontantkort varit ett alternativ nÀr deras barn fÄr sin första mobiltelefon. Ett kontantkort har en stor fördel mot ett traditionellt mobilabonnemang dÄ du vet exakt hur mycket du betalar. Den stora nackdelen Àr att nÀr pengarna pÄ kontantkortet spenderats kan ditt barn inte ringa dig. Inte ens i en nödsituation. Med ett mobilabonnemang med kostnadskontroll och fria samtal finns det inte lÀngre nÄgra uppenbara fördelar med ett kontantkort.

JÀmförelse av mobilabonnemang för barn

Mobilabonnemang barn

Vi har hÀr valt att jÀmföra mobilabonnemang frÄn operatörerna Vimla, fello och hallon. Alla har, enligt oss, bra alternativa mobilabonnemang för barn. Utöver att de Àr bland de billigaste mobilabonnemangen pÄ marknaden har du som förÀlder möjlighet att begrÀnsa anvÀndandet av dyra betaltjÀnster. Det gÄr ocksÄ enkelt att bestÀlla pÄ respektive operatörs hemsida och du kan enkelt se ditt barns anvÀndande.

Även om det inte Ă€r nĂ„gra större skillnader mellan dessa mobilabonnemang finns det vissa faktorer som kan vara vĂ€rda att jĂ€mföra sĂ„ att du Ă€r sĂ€ker pĂ„ att du vĂ€ljer det bĂ€sta mobilabonnemanget för ditt barn. Vi listar hĂ€r nĂ„gra av de omrĂ„den vi anser lĂ€mpligt att titta lite nĂ€rmare pĂ„ innan du gör ditt val.

Data

Det Àr vissa skillnader i mÀngden data pÄ respektive mobilabonnemang. SÄ hur mycket data behöver ditt barn per mÄnad? Det Àr sjÀlvfallet ingen lÀtt frÄga att svara pÄ men alla alternativen hÀr tillÄter dig att enkelt köpa till extra data till barns mobilabonnemang om sÄ behövs. MÀrker du att du behöver fylla pÄ data i slutet av varje mÄnad finns det möjlighet att uppgradera till ett mobilabonnemang som har mer data per mÄnad. Det kostar dock ocksÄ mer pengar.

Samtal

I alla mobilabonnemangen hÀr ingÄr det fria samtal inom Sverige. PÄ det sÀttet behöver du aldrig oroa dig för att ditt barn har förbrukat alla sina samtal. Du kan med andra ord vara trygg med att ditt barn alltid har möjlighet att ringa dig. Detta Àr en stor skillnad mot ett kontantkort.

Kostnadskontroll

Som vi tidigare nÀmnt Àr kostnadskontroll en mycket bra funktion för barnabonnemang. Med kostnadskontroll vet du exakt vad du kommer betala och behöver inte vara orolig för ovÀntade och ovÀlkomnande kostnader. Alla mobilabonnemangen hÀr har denna funktion i en eller annan form.

TĂ€ckning

NÀr du jÀmför mobilabonnemang för barn Àr kanske den viktigaste faktorn att jÀmföra de olika operatörernas tÀckning. Har ditt barn inte tÀckning i skolan gör det ju inte sÄ mycket nytta om det Àr det billigaste alternativet. Av de operatörer vi presenterar hÀr anvÀnder fello sig av Telias nÀt, hallon av 3s och Vimla av Telenors. Bor du i storstaden Àr det antagligen ingen större skillnad. Bor du dÀremot lite mer avskilt rekommenderar vi starkt att kontrollera respektive operatörs tÀckningskarta.

Se fellos tÀckningskarta
Se Vimlas tÀckningskarta
Se hallons tÀckningskarta

Erbjudande & bindningstider

Även mobilabonnemang för barn har tidsbegrĂ€nsade erbjudanden. NĂ„got som kan verka vĂ€ldigt billigt blir efter en tid betydligt dyrare. Alla mobilabonnemang hĂ€r kommer med en tidsbegrĂ€nsad rabatt men Ă€ven efter det tidsbegrĂ€nsade erbjudandet Ă€r priserna betydligt lĂ€gre Ă€n mĂ„nga andra alternativ pĂ„ marknaden.

En annan faktor som vi anser Àr viktigt nÀr man jÀmför mobilabonnemang Àr eventuella bindningstider. Alla abonnemangen hÀr Àr helt utan bindningstid. Detta kan vara skönt att veta ifall du eller ditt barn av nÄgon anledning inte Àr nöjd med abonnemanget.

Det senaste frÄn bloggen

Lockpriser och mobilabonnemang

Alla mobiloperatörer jobbar aktivt med att locka till sig nya kunder. Historiskt har subventionerade mobiltelefoner varit vĂ€ldigt vanligt för att attrahera nya kunder. Inte sĂ€llan till en lĂ€ngre bindningstid. Marknaden har dock förĂ€ndrats och de mobiloperatörer som vĂ€xer snabbast Ă€r de som kan erbjuda riktigt bra priser pĂ„ sjĂ€lva mobilabonnemanget. Dessa sĂ„ kallade “SIM-only operatörer” sĂ€ljer vanligtvis endast online och har en begrĂ€nsad kundtjĂ€nst. IstĂ€llet för att locka med en [...]

Guide till att teckna ett barnabonnemang

Att teckna ett mobilabonnemang till ditt barn Àr en relativt okomplicerat process som du kan se i vÄr steg-för-steg guide nedan. Det Àr dock du som förÀlder som behöver teckna mobilabonnemanget dÄ barn inte fÄr ingÄ avtal.

 • Köp mobilabonnemanget online: Alla de mobilabonnemangen vi presenterar hĂ€r gĂ„r enkelt att teckna pĂ„ respektive operatörs hemsida. SĂ„ börja med att besöka den operatörs hemsida vars abonnemang du Ă€r intresserad av att teckna.

 • Val av abonnemang: Olika mobiloperatörer presenterar sina mobilabonnemang pĂ„ olika sĂ€tt. Vissa har specifika sidor dĂ€r de presenterar sina mobilabonnemang Ă€mnade för barn. Andra mobiloperatörer lĂ„ter dig som kund ange i deras kassa om mobilabonnemanget Ă€r till ett barn. I dessa sammanhang en person under 18 Ă„r.

 • Val av nummer: Om det Ă€r ditt barns första mobilabonnemang finns det ingen anledning till en nummerflytt. De flesta mobiloperatörer ger dig en möjlighet att vĂ€lja mellan ett antal alternativa mobilnummer. Försök hitta ett telefonnummer som Ă€r enkelt för bĂ„de dig och ditt barn att komma ihĂ„g. Om du vill flytta med ett tidigare nummer gĂ„r det i de flesta fall bra. Det Ă€r dock viktigt att de befintliga nummret Ă€r registrerat pĂ„ den person som ingĂ„r avtalet gĂ€llande det nya abonnemanget.

 • Betalningsalternativ: Olika mobiloperatörer erbjuder olika betalningsalternativ. Enklast brukar det dock vara att betala med kort. TĂ€nk pĂ„ att det behöver vara ett kort som godkĂ€nner Ă„terkommande betalningar (prenumerationer). DĂ„ barn inte fĂ„r ingĂ„ avtal Ă€r det upp till dig att godkĂ€nna villkoren innan du slutför köpet.

 • Inloggning: Förhoppningsvis gick tecknande av abonnemanget fritt frĂ„n problem. Normalt fĂ„r du direkt inloggningsuppgifter frĂ„n din mobiloperatör skickade till dig via mail. Via din inloggning kan du sedan aktivera funktioner som exempelvis kostnadskontroll sĂ„ att ditt barns mobilkostnader inte “rinner ivĂ€g”.

 • SIM-kort: De flesta mobiloperatörer skickar ut sina SIM-kort inom 1-2 dagar. Har ditt barn redan en mobiltelefon Ă€r det bara att sĂ€tta in det nya SIM-kortet och börja ringa. Glöm inte att distanshandelslagen gĂ€ller ifall det, mot all förmodan, skulle uppkomma nĂ„gra problem.

Vanliga frÄgor om barnabonnemang?

Hur skiljer sig barnabonnemang mot vanliga mobilabonnemang?

Egentligen Àr det inga skillnader pÄ dessa abonnemang och de övriga abonnemang som det utvalda operatörerna erbjuder. Det finns dock gott om andra alternativ dÀr det Àr betydligt mer komplicerat (om ens möjligt) att spÀrra betalsamtal eller köpa extra data om ditt barn behöver det.

Vad innebÀr kostnadskontroll?

Funktionen kostnadskontroll innebÀr egentligen att du fÄr ett mobilabonnemang med fastpris. Genom att aktivera kostnadskontroll kan ditt barn inte ringa dyra utlandssamtal eller skicka betal-SMS.

Vid vilken Älder Àr det lÀmpligt för ett barn att ha ett mobilabonnemang?

Det finns egentligen inget rĂ€tt svar pĂ„ denna frĂ„ga. Att anvĂ€ndandet av mobiltelefoner “gĂ„tt ner i Ă„ldrarna” kan vi nog dock vara överens om? Vill du vara trygg med att alltid kunna komma i kontakt med ditt barn och du har en gammal mobiltelefon du inte anvĂ€nder anser vi att de inte finns nĂ„gon “grĂ€ns” för hur gammalt barnet mĂ„ste vara för att ha ett eget mobilabonnemang.

Vilket namn Àr registrerat pÄ barnabonnemanget?

För att teckna ett mobilabonnemang behöver du vara minst 18 Är. Det behöver med andra ord vara du som förÀlder som genomför köpet och det kommer följaktligen ocksÄ vara ditt namn som Àr registrerat pÄ abonnemanget. Att mobilabonnemanget stÄr pÄ dig innebÀr ocksÄ att ditt barns namn inte kommer förekomma i nÄgra register, tjÀnster för nummerupplysning eller dylikt.

GÄr det att överlÄta abonnemanget nÀr barnet fyller 18?

Absolut! NÀr ditt barn fyller 18 gÄr det att överlÄta abonnemanget. Proceduren för detta skiljer sig dock mellan olika operatörer sÄ nÀr den dagen kommer rekommenderar vi att du kontaktar den operatör du valt.

Vilket mobilabonnemang för barn Àr billigast?

De billigaste mobilabonnemangen som Àr lÀmpade för barn Àr de som finns presenterade hÀr. Oavsett vilket av dessa mobilabonnemang du vÀljer vÄgar vi lova att du inte kommer hitta nÄgot som Àr bÄde bÀttre och billigare.

Vilket mobilabonnemang för barn Àr bÀst?

Som med alla mobilabonnemang finns det inget enkelt svar pÄ vilket som Àr bÀst. BÀsta barnabonnemanget Àr, enligt oss, det abonnemang som har bra tÀckning dÀr det Àmnas att anvÀndas och som samtidigt Àr billigt. NÀr det gÀller mobilabonnemang som passar bra till barn och ungdomar tycker vi att kostnadskontroll Àr en nödvÀndig funktion. Möjligheten att enkelt fylla pÄ med mer data nÀr det behövs Àr en annan funktion som Àr lite extra viktigt för mobilabonnemang som Àr tÀnkta att anvÀndas av barn. Slutligen tycker vi att alla konsumenter (förÀldrar, studenter, seniorer etc) bör vÀlja ett mobilabonnemang som Àr fritt frÄn bindnings- och uppsÀgningstider.