Mobilabonnemang barn2018-10-28T13:25:27+00:00

Mobilabonnemang barn

För dig som planerar att köpa ett mobilabonnemang till ditt barn har vi här sammanställt de abonnemang vi anser vara bäst lämpade för barn.

hallon barnabonnemang

49 kr/mån (gäller 3 mån)
 • hallon mobilabonnemang barn
 • Ord. pris 99 kr/mån
 • Fria samtal
 • 6 GB surf
 • Ingen bindningstid
 • Kostnadskontroll

Vimla barnabonnemang

50 kr/mån (gäller 3 mån)
 • Vimla mobilabonnemang barn
 • Ord. pris 100 kr/mån
 • Fria samtal
 • 6 GB surf
 • Ingen bindningstid
 • Kostnadskontroll

hallon barnabonnemang

74 kr/mån (gäller 3 mån)
 • hallon mobilabonnemang barn
 • Ord. pris 149 kr/mån
 • Fria samtal
 • 10 GB surf
 • Ingen bindningstid
 • Kostnadskontroll

fello barnabonnemang

48 kr/mån (gäller 2 mån)
 • Fello mobilabonnemang barn
 • Ord. pris 95 kr/mån
 • Fria samtal
 • 2 GB surf
 • Ingen bindningstid
 • Kostnadskontroll

Bästa mobilabonnemangen för barn

De mobilabonnemang vi presenterar här är enligt oss några av de bästa och billigaste mobilabonnemangen för barn som finns på marknaden idag. Utöver att vara billiga har de fria samtal och rimligt med data. Alla abonnemangen är också helt utan bindningstid.

Många andra mobilabonnemang har fria samtal inom Sverige. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att mobilräkningen för ditt barns mobilabonnemangen blir oväntat hög. Det finns dock andra kostnader än samtal som kan dyka upp på mobilräkningen. Även på ett mobilabonnemang med fria samtal.

De kostnader som kan tillkomma är bland annat samtal till utlandet, dataanvändning och betalnummer för samtal eller SMS. Dessa kostnader kan i vissa fall bli en riktigt otrevlig överraskning. Därför anser vi att mobilabonnemang för barn bör ha en funktion för att hindra dessa kostnader.

Kostnadskontroll för barnabonnemang

För att vara säker på att du inte ska behöva betala för mer än själva abonnemangskostnaden har vissa operatörer infört en spärr för övriga kostnader. Denna kostnadsspärr (vissa operatörer kallar det för kostnadskontroll) hindrar barnet att ringa dyra betalsamtal eller SMS som inte ingår i ett normalt abonnemang. På det sättet får du bättre kontroll över kostnaderna. Alla abonnemangen här har denna funktion vilket bidrar till att vi anser att dessa mobilabonnemang är lämpliga för barn.

Mobilabonnemang eller kontantkort?

För många föräldrar har ett kontantkort varit ett alternativ när deras barn får sin första mobiltelefon. Ett kontantkort har en stor fördel mot ett traditionellt mobilabonnemang då du vet exakt hur mycket du betalar. Den stora nackdelen är att när pengarna på kontantkortet spenderats kan ditt barn inte ringa dig. Inte ens i en nödsituation. Med ett mobilabonnemang med kostnadskontroll och fria samtal finns det inte längre några uppenbara fördelar med ett kontantkort.

Jämförelse av mobilabonnemang för barn

Mobilabonnemang barn

Vi har här valt att jämföra mobilabonnemang från operatörerna Vimla, fello och hallon. Alla har, enligt oss, bra alternativa mobilabonnemang för barn. Utöver att de är bland de billigaste mobilabonnemangen på marknaden har du som förälder möjlighet att begränsa användandet av dyra betaltjänster. Det går också enkelt att beställa på respektive operatörs hemsida och du kan enkelt se ditt barns användande.

Även om det inte är några större skillnader mellan dessa mobilabonnemang finns det vissa faktorer som kan vara värda att jämföra så att du är säker på att du väljer det bästa mobilabonnemanget för ditt barn. Vi listar här några av de områden vi anser lämpligt att titta lite närmare på innan du gör ditt val.

Data

Det är vissa skillnader i mängden data på respektive mobilabonnemang. Så hur mycket data behöver ditt barn per månad? Det är självfallet ingen lätt fråga att svara på men alla alternativen här tillåter dig att enkelt köpa till extra data till barns mobilabonnemang om så behövs. Märker du att du behöver fylla på data i slutet av varje månad finns det möjlighet att uppgradera till ett mobilabonnemang som har mer data per månad. Det kostar dock också mer pengar.

Samtal

I alla mobilabonnemangen här ingår det fria samtal inom Sverige. På det sättet behöver du aldrig oroa dig för att ditt barn har förbrukat alla sina samtal. Du kan med andra ord vara trygg med att ditt barn alltid har möjlighet att ringa dig. Detta är en stor skillnad mot ett kontantkort.

Kostnadskontroll

Som vi tidigare nämnt är kostnadskontroll en mycket bra funktion för barnabonnemang. Med kostnadskontroll vet du exakt vad du kommer betala och behöver inte vara orolig för oväntade och ovälkomnande kostnader. Alla mobilabonnemangen här har denna funktion i en eller annan form.

Täckning

När du jämför mobilabonnemang för barn är kanske den viktigaste faktorn att jämföra de olika operatörernas täckning. Har ditt barn inte täckning i skolan gör det ju inte så mycket nytta om det är det billigaste alternativet. Av de operatörer vi presenterar här använder fello sig av Telias nät, hallon av 3s och Vimla av Telenors. Bor du i storstaden är det antagligen ingen större skillnad. Bor du däremot lite mer avskilt rekommenderar vi starkt att kontrollera respektive operatörs täckningskarta.

Se fellos täckningskarta
Se Vimlas täckningskarta
Se hallons täckningskarta

Erbjudande & bindningstider

Även mobilabonnemang för barn har tidsbegränsade erbjudanden. Något som kan verka väldigt billigt blir efter en tid betydligt dyrare. Alla mobilabonnemang här kommer med en tidsbegränsad rabatt men även efter det tidsbegränsade erbjudandet är priserna betydligt lägre än många andra alternativ på marknaden.

En annan faktor som vi anser är viktigt när man jämför mobilabonnemang är eventuella bindningstider. Alla abonnemangen här är helt utan bindningstid. Detta kan vara skönt att veta ifall du eller ditt barn av någon anledning inte är nöjd med abonnemanget.

Det senaste från bloggen

Vad innebär sparad surf?

Flera mobiloperatörer erbjuder numera sparad surf till sina mobilabonnemang. Men vad betyder det egentligen och hur fungerar det? De flesta mobilabonnemang har idag fria samtal inom Sverige. Det som typiskt skiljer en enskilds mobiloperatörs mobilabonnemang idag är mängden data som ingår varje månad. Skillnaden i pris kan vara avsevärd beroende på om det ingår 2 GB surf eller 50 GB i ditt abonnemang. Du betalar dock samma kostnad oavsett hur [...]

Vanliga frågor om barnabonnemang?

Hur skiljer sig barnabonnemang mot vanliga mobilabonnemang?

Egentligen är det inga skillnader på dessa abonnemang och de övriga abonnemang som det utvalda operatörerna erbjuder. Det finns dock gott om andra alternativ där det är betydligt mer komplicerat (om ens möjligt) att spärra betalsamtal eller köpa extra data om ditt barn behöver det.

Vad innebär kostnadskontroll?

Funktionen kostnadskontroll innebär egentligen att du får ett mobilabonnemang med fastpris. Genom att aktivera kostnadskontroll kan ditt barn inte ringa dyra utlandssamtal eller skicka betal-SMS.

Vid vilken ålder är det lämpligt för ett barn att ha ett mobilabonnemang?

Det finns egentligen inget rätt svar på denna fråga. Att användandet av mobiltelefoner “gått ner i åldrarna” kan vi nog dock vara överens om? Vill du vara trygg med att alltid kunna komma i kontakt med ditt barn och du har en gammal mobiltelefon du inte använder anser vi att de inte finns någon “gräns” för hur gammalt barnet måste vara för att ha ett eget mobilabonnemang.

Vilket namn är registrerat på barnabonnemanget?

För att teckna ett mobilabonnemang behöver du vara minst 18 år. Det behöver med andra ord vara du som förälder som genomför köpet och det kommer följaktligen också vara ditt namn som är registrerat på abonnemanget. Att mobilabonnemanget står på dig innebär också att ditt barns namn inte kommer förekomma i några register, tjänster för nummerupplysning eller dylikt.

Går det att överlåta abonnemanget när barnet fyller 18?

Absolut! När ditt barn fyller 18 går det att överlåta abonnemanget. Proceduren för detta skiljer sig dock mellan olika operatörer så när den dagen kommer rekommenderar vi att du kontaktar den operatör du valt.

Vilket mobilabonnemang för barn är billigast?

De billigaste mobilabonnemangen som är lämpade för barn är de som finns presenterade här. Oavsett vilket av dessa mobilabonnemang du väljer vågar vi lova att du inte kommer hitta något som är både bättre och billigare.