Mobiloperatörer i Sverige

Här på Ringabilligt.se jämför vi olika mobiloperatörer och mobilabonnemang. Vi har valt att fokusera på de alternativ som är billigast och som samtidigt erbjuder bra täckning och service.

Mobiloperatör vi presenterar

Vilka mobiloperatörer finns i Sverige?

Det finns numera mängder av alternativ när det gäller mobiloperatörer i Sverige. Det finns dock bara ett fåtal som har sitt egna nät. Operatörer i Sverige som har egna nät är Telia, Telenor, 3, Tele2 och Net1. Övriga operatörer köper kapacitet i befintliga nät och kallas ofta för virtuella operatörer. Några exempel på virtuella operatörer är:

  • AllTele
  • Fello
  • Lycamobile
  • Phonera
  • Vectone
  • Wifog

Andra lite mer kända mobiloperatörer som exempelvis hallon och Vimla ägs av 3 respektive Telenor och kan betraktas som både virtuella mobiloperatörer och som helägda varumärken.

Hur byter jag mobiloperatör?

Att byta mobiloperatör är faktiskt relativt enkelt. Processen kan variera en aning beroende på om du har bindningstid eller om du vill behålla ditt befintliga telefonnummer. Respektive mobiloperatör har information kring denna process på sin hemsida.

Vilken mobiloperatör är bäst?

Detta är en fråga som inte riktigt går att ge ett generellt svar på eftersom det beror helt på vem det är som frågar. Vi gillar mobiloperatörer som inte binder upp sina kunder i långa bindnings- och uppsägningstider samtidigt som det erbjuder bra priser och kundservice. Det finns som sagt mängder av mobiloperatörer och mobilabonnemang på den svenska marknaden idag. Vi har gjort ett aktivt val att enbart presentera de som vi anser hör till de absolut billigaste och bästa. Det är dock fullt möjligt att den bästa mobiloperatören för just dig inte presenteras här på Ringabilligt.se.

Vilken mobiloperatör är billigast?

Mobiloperatörerna och mobilabonnemangen som presenteras här hör till det absolut billigaste idag. En stor anledning till detta är att de sällan har fysiska butiker. Genom att enbart sälja online och erbjuda kundservice online kan priserna hållas nere. Går du in i en fysiskt butik idag och tecknar ett mobilabonnemang kan vi nästan garantera att du kommer betala onödigt mycket pengar till din mobiloperatör.

Vilken mobiloperatör har bäst täckning?

Mobiloperatörer har olika bra täckning i olika områden. Telia anses har bäst täckning i Norrland men i södra Sverige och landets storstäder är det ingen större skillnad. Vi rekommenderar dock att alltid kontrollera mobiloperatörens täckningskarta innan du tecknar ett nytt mobilabonnemang.

Vilka mobiloperatörer delar nät?

Olika mobiloperatörer har olika typer av nät. Telia har exempelvis ett GSM-nät, ett 3G-nät och 4G-nät. Även de övriga mobiloperatörerna har olika typer av nät och i vissa fall delar mobiloperatörerna ett eller flera nät med en annan mobiloperatör. Vilka mobiloperatörer som delar nät med andra skiljer sig mellan de olika näten.

Vilken mobiloperatör ska jag välja?

Det beror på dina behov och din situation. Vi anser dock att det finns ett par saker som alla konsumenter bör titta närmare på innan de väljer mobiloperatör eller nytt mobilabonnemang:

  • Pris
  • Täckning
  • Kundservice