Mobilabonnemang företag2019-04-27T13:09:14+00:00

Mobilabonnemang företag

HÀr presenterar vi de billigaste företagsabonnemangen pÄ marknaden som frÀmst riktar sig mot lite mindre företag.

hallon företag

99 kr/mÄn
 • hallon mobilabonnemang företag
 • Fria samtal & SMS
 • 6 GB surf
 • Ingen bindningstid

hallon företag

199 kr/mÄn
 • hallon mobilabonnemang företag
 • Fria samtal & SMS
 • 25 GB surf
 • Ingen bindningstid

Telness

249 kr/mÄn
 • Telness mobilabonnemang företag
 • Fria samtal & SMS
 • 2 GB surf
 • Ingen bindningstid

hallon företag

299 kr/mÄn
 • hallon mobilabonnemang företag
 • Fria samtal & SMS
 • 100 GB surf
 • Ingen bindningstid

Priser för företagsabonnemang

Priserna för mobilabonnemang har sakta men sÀkert blivit betydligt billigare för konsumenter under de senaste Ären. Flera mindre operatörer har pressat priserna och tagit bort bÄde bindningstider och uppsÀgningstider. Priserna gÀllande mobilabonnemang för företag har dock inte pressats i samma takt.

Om du som företagare anvĂ€nder din telefon för att ringa och surfa Ă€r det svĂ„rt att förstĂ„ varför företagsabonnemang inte sĂ€llan Ă€r mer Ă€n dubbelt sĂ„ dyra som konsumentabonnemang. Vi har tyvĂ€rr inte nĂ„gon riktigt bra förklaring till detta men oftast beror det pĂ„ att företag har andra behov som exempelvis vĂ€xel vilket i sin tur leder till ett ökat behov av support. Är du dĂ€remot inte intresserad av en vĂ€xel blir priserna för det vanliga mobilabonnemanget omotiverat högt.

Funktionalitet för företagsabonnemang

Ett mobilabonnemang Àr för det mesta samtal, SMS och data. Det finns dock funktionalitet som Àr anpassad för företag som vanliga konsumentabonnemang normalt sett inte erbjuder.

FöretagsvÀxel

Hos lite större företag Àr det inte ovanligt att det finns ett behov av en telefonvÀxel. Dessa kan variera i komplexitet och inte sÀllan behöver personalen fÄ hjÀlp med implementationen av vÀxeln. Normalt sett köper du inte en vÀxellösning online utan snarare via en diskussion med operatören som sedan assisterar med uppsÀttningen.

Fastnummer för företag

Den enklaste versionen av en vĂ€xel Ă€r att du kan ha ett sĂ„ kallat fastnummer (Ă€ven kallat kontorsnummer). Även hĂ€r varierar lösningarna och möjligheterna kring hur samtal som gĂ„r till fastnummret sedan kopplas vidare till ett mobilnummer. Denna lösning Ă€r inte sĂ€llan populĂ€r hos mindre företag som kanske inte har ett kontor eller som ofta Ă€r pĂ„ resande fot.

KundtjÀnst företag

Större organisationer med vÀxelllösningar förvÀntar sig att deras telefoni ska fungera. Har de problem ska det vara enkelt att fÄ hjÀlp vilket Àven innebÀr ökade kostnader för operatören gÀllande kundtjÀnst. Denna ökade kostnad innebÀr att mobilabonnemang för företag generellt sÀtt Àr mycket dyrare Àr konsumentabonnemang.

BÀsta mobilabonnemanget för företag

Mobilabonnemang företag

SÄ vilket Àr det bÀsta mobilabonnemanget för företag? Det kanske lite trÄkiga svaret pÄ den frÄgan Àr att det beror pÄ dina behov. Vi har hÀr medvetet valt att inte presentera mobilabonnemang med komplexa vÀxellösningar dÀr du behöver ta in offerter och förhandla priser. Vi har istÀllet fokuserat pÄ abonnemang frÄn hallon och Telness som riktar sig mot lite mindre företag och entreprenörer. Deras företagsabonnemang gÄr enkelt att bestÀlla online och de erbjuder riktigt bra priser.

Är du del av en större organisation som förvĂ€ntar sig ett direktnummer till kundtjĂ€nst kanske dessa abonnemang inte Ă€r de bĂ€sta alternativen för ditt företag. Men om du har ett nystartat bolag och försöker hĂ„lla nere kostnaderna tror vi att dessa mobilabonnemang hör till de allra bĂ€sta.

JÀmför mobilabonnemang företag

Oavsett om du Àr ett större eller mindre företag finns det ett antal faktorer som vi anser att du bör jÀmföra innan du vÀljer ett företagsabonnemang.

Pris mobilabonnemang företag

Det enklaste att jĂ€mföra borde vara pris. NĂ€r det gĂ€ller företagsabonnemang blir det dock lite mer komplext dĂ„ priserna som flera av operatörerna kommunicerar Ă€r förhandlingsbara om du planerar att teckna mĂ„nga abonnemang. Är du Ă€ven intresserad av vĂ€xel, telefoner, bredband etc gĂ„r det att fĂ„ ner priserna Ă€nnu mer. Är du dĂ€remot ett mindre bolag med 1-4 anstĂ€llda Ă€r förhandlingsutrymmet mindre. Abonnemangen vi jĂ€mför hĂ€r har priser som gĂ€ller för alla och Ă€r Ă€ndĂ„ betydligt bĂ€ttre Ă€n vad mĂ„nga större företag kan förhandla sig till.

Data

En sak vi tycker Àr viktigt för mobilabonnemang företag Àr att det finns olika alternativ gÀllande datamÀngd. Planerar du att teckna flera abonnemang Àr det inte orealistiskt att anta att olika anstÀllda kommer ha olika databehov. Se dÀrför till att sÀkerstÀlla att mÀngden datan i de olika abonnemangen möter era behov sÄ att ni inte betalar för mycket eller fÄr hushÄlla pÄ datan i slutet av mÄnaden.

Utlandspriser

De flesta företagsabonnemangen har fri samtal i Sverige. De fria samtalen gÀller dock inte om de gÄr till utlandet. Har ni kontor i flera lÀnder eller reser de anstÀllda ofta utomlands i affÀrer rekommenderar vi att ni jÀmför utlandspriserna för de olika operatörerna. De kan faktiskt skilja sig Ät en hel del.

Funktionalitet

Även om ni inte har nĂ„gra specifika behov idag kan det vara vĂ€rt att titta lite nĂ€rmare pĂ„ vilken specifik funktionalitet som finns för företag hos er valda operatör. Abonnemangen vi presenterar hĂ€r har förvisso ingen bindningstid sĂ„ möter de inte era krav i framtiden kan ert företag enkelt byta mobiloperatör.

KundtjÀnst

Varken hallon eller Telness har den mest pÄkostade kundtjÀnsten. Detta Àr en stor förklaring till att de kan erbjuda sÄ bra priser. Titta dÀrför gÀrna pÄ deras online support innan du bestÀmmer dig. Ett tips kan ocksÄ vara att skicka en frÄga till deras kundtjÀnst för att se hur snabbt de svarar innan du tecknar ett nytt företagsabonnemang.

TĂ€ckning

Den kanske viktigaste delen att jÀmföra Àr de olika alternativens tÀckning. Har ni dÄlig tÀckning pÄ kontoret spelar det ju mindre roll vilket pris ni betalar. Glöm dÀrför inte att kontrollera operatörernas tÀckningskartor innan köpet.

hallons tÀckningskarta
Telness tÀckningskarta

Senaste inlÀgget frÄn bloggen

Hallon lanserar WiFi-samtal

Mobiloperatören hallon lanserade en ny funktion till sina kunder i förra veckan. Nyheten, som sÀkert glÀdjer mÄnga, Àr att det nu gÄr att ringa WiFi-samtal om du har ett mobilabonnemang hos hallon. WiFi-samtal Àr ingen nyhet i sig men inte alla mobiloperatörer erbjuder denna funktion. Att en lÄgprisoperatör som hallon nu erbjuder detta till sina kunder utan extra kostnad gör deras erbjudande Ànnu starkare. Hallon har alltid haft lÄga priser och nÀr det kombinerar det med bra funktionalitet Àr de [...]

Vanliga frÄgor gÀllande mobilabonnemang företag

Vem kan teckna ett företagsabonnemang?

För att kunna teckna ett företagsabonnemang online behöver du ha ett giltigt organisationsnummer. Utöver det kan de skilja sig Ät en del i sjÀlva bestÀllningsförfarandet i form av betalningslösningar etc.

Kan jag behÄlla mitt nummer?

Du kan i regel behÄlla ditt nummer. NÀr det gÀller att flytta ett privat nummer till ett företag Àr det dock normalt sett lite mer komplext Àn nÀr du byter konsumentabonnemang. För att flytta ett privat nummer till ett företag behöver du först överlÄta ditt privata nummer till företaget. Denna process kan skilja sig Ät mellan olika operatörer.

FÄr jag ett bÀttre pris om jag tecknar flera abonnemang samtidigt?

Normalt sett kan större företag fÄ betydligt bÀttre priser Àn vad som visas pÄ operatörernas hemsidor. Inte sÀllan behöver företag teckna ett större antal abonnemang och inte sÀllan Àr det Àven en bindningstid. Priserna pÄ abonnemangen vi presenterar hÀr Àr redan förhandlade och klara. Och billiga!

Vilket abonnemang lÀmpar sig bÀst för ett nystartat företag?

Har du precis startat ett nytt företag vill du sannolikt inte dra pÄ dig onödiga kostnader. Företagsabonnemangen vi presenterar hÀr Àr bland de absolut billigaste och lÀmpar sig speciellt bra för nystartade företag som behöver ha kontroll över sina kostnader. För lite större företag som har andra behov som exempelvis en vÀxel kan det dock var nödvÀndigt att övervÀga andra typer av företagsabonnemang Àn de som erbjuds av hallon och Telness.