Mobilabonnemang företag2018-12-22T09:09:52+00:00

Mobilabonnemang företag

Här presenterar vi de billigaste företagsabonnemangen på marknaden som främst riktar sig mot lite mindre företag.

hallon företag

99 kr/mån
 • hallon mobilabonnemang företag
 • Fria samtal & SMS
 • 2 GB surf
 • Ingen bindningstid

hallon företag

199 kr/mån
 • hallon mobilabonnemang företag
 • Fria samtal & SMS
 • 10 GB surf
 • Ingen bindningstid

Telness

249 kr/mån
 • Telness mobilabonnemang företag
 • Fria samtal & SMS
 • 2 GB surf
 • Ingen bindningstid

hallon företag

299 kr/mån
 • hallon mobilabonnemang företag
 • Fria samtal & SMS
 • 100 GB surf
 • Ingen bindningstid

Priser för företagsabonnemang

Priserna för mobilabonnemang har sakta men säkert blivit betydligt billigare för konsumenter under de senaste åren. Flera mindre operatörer har pressat priserna och tagit bort både bindningstider och uppsägningstider. Priserna gällande mobilabonnemang för företag har dock inte pressats i samma takt.

Om du som företagare använder din telefon för att ringa och surfa är det svårt att förstå varför företagsabonnemang inte sällan är mer än dubbelt så dyra som konsumentabonnemang. Vi har tyvärr inte någon riktigt bra förklaring till detta men oftast beror det på att företag har andra behov som exempelvis växel vilket i sin tur leder till ett ökat behov av support. Är du däremot inte intresserad av en växel blir priserna för det vanliga mobilabonnemanget omotiverat högt.

Funktionalitet för företagsabonnemang

Ett mobilabonnemang är för det mesta samtal, SMS och data. Det finns dock funktionalitet som är anpassad för företag som vanliga konsumentabonnemang normalt sett inte erbjuder.

Företagsväxel

Hos lite större företag är det inte ovanligt att det finns ett behov av en telefonväxel. Dessa kan variera i komplexitet och inte sällan behöver personalen få hjälp med implementationen av växeln. Normalt sett köper du inte en växellösning online utan snarare via en diskussion med operatören som sedan assisterar med uppsättningen.

Fastnummer för företag

Den enklaste versionen av en växel är att du kan ha ett så kallat fastnummer (även kallat kontorsnummer). Även här varierar lösningarna och möjligheterna kring hur samtal som går till fastnummret sedan kopplas vidare till ett mobilnummer. Denna lösning är inte sällan populär hos mindre företag som kanske inte har ett kontor eller som ofta är på resande fot.

Kundtjänst företag

Större organisationer med växelllösningar förväntar sig att deras telefoni ska fungera. Har de problem ska det vara enkelt att få hjälp vilket även innebär ökade kostnader för operatören gällande kundtjänst. Denna ökade kostnad innebär att mobilabonnemang för företag generellt sätt är mycket dyrare är konsumentabonnemang.

Bästa mobilabonnemanget för företag

Mobilabonnemang företag

Så vilket är det bästa mobilabonnemanget för företag? Det kanske lite tråkiga svaret på den frågan är att det beror på dina behov. Vi har här medvetet valt att inte presentera mobilabonnemang med komplexa växellösningar där du behöver ta in offerter och förhandla priser. Vi har istället fokuserat på abonnemang från hallon och Telness som riktar sig mot lite mindre företag och entreprenörer. Deras företagsabonnemang går enkelt att beställa online och de erbjuder riktigt bra priser.

Är du del av en större organisation som förväntar sig ett direktnummer till kundtjänst kanske dessa abonnemang inte är de bästa alternativen för ditt företag. Men om du har ett nystartat bolag och försöker hålla nere kostnaderna tror vi att dessa mobilabonnemang hör till de allra bästa.

Jämför mobilabonnemang företag

Oavsett om du är ett större eller mindre företag finns det ett antal faktorer som vi anser att du bör jämföra innan du väljer ett företagsabonnemang.

Pris mobilabonnemang företag

Det enklaste att jämföra borde vara pris. När det gäller företagsabonnemang blir det dock lite mer komplext då priserna som flera av operatörerna kommunicerar är förhandlingsbara om du planerar att teckna många abonnemang. Är du även intresserad av växel, telefoner, bredband etc går det att få ner priserna ännu mer. Är du däremot ett mindre bolag med 1-4 anställda är förhandlingsutrymmet mindre. Abonnemangen vi jämför här har priser som gäller för alla och är ändå betydligt bättre än vad många större företag kan förhandla sig till.

Data

En sak vi tycker är viktigt för mobilabonnemang företag är att det finns olika alternativ gällande datamängd. Planerar du att teckna flera abonnemang är det inte orealistiskt att anta att olika anställda kommer ha olika databehov. Se därför till att säkerställa att mängden datan i de olika abonnemangen möter era behov så att ni inte betalar för mycket eller får hushålla på datan i slutet av månaden.

Utlandspriser

De flesta företagsabonnemangen har fri samtal i Sverige. De fria samtalen gäller dock inte om de går till utlandet. Har ni kontor i flera länder eller reser de anställda ofta utomlands i affärer rekommenderar vi att ni jämför utlandspriserna för de olika operatörerna. De kan faktiskt skilja sig åt en hel del.

Funktionalitet

Även om ni inte har några specifika behov idag kan det vara värt att titta lite närmare på vilken specifik funktionalitet som finns för företag hos er valda operatör. Abonnemangen vi presenterar här har förvisso ingen bindningstid så möter de inte era krav i framtiden kan ert företag enkelt byta mobiloperatör.

Kundtjänst

Varken hallon eller Telness har den mest påkostade kundtjänsten. Detta är en stor förklaring till att de kan erbjuda så bra priser. Titta därför gärna på deras online support innan du bestämmer dig. Ett tips kan också vara att skicka en fråga till deras kundtjänst för att se hur snabbt de svarar innan du tecknar ett nytt företagsabonnemang.

Täckning

Den kanske viktigaste delen att jämföra är de olika alternativens täckning. Har ni dålig täckning på kontoret spelar det ju mindre roll vilket pris ni betalar. Glöm därför inte att kontrollera operatörernas täckningskartor innan köpet.

hallons täckningskarta
Telness täckningskarta

Senaste inlägget från bloggen

Vanliga frågor om 5G

Har du hängt med i diskussionerna kring 5G och vet du hur det kommer att påverka dig och ditt mobilabonnemang? Oroa dig inte om svaret är nej. Vi försöker här reda ut begreppen och hur 5G kommer förändra användarupplevelsen av diverse mobila tjänster. Begreppet 5G står för 5e generationens mobilprotokoll. Enkelt förklarat används begreppet för att beskriva nästa utvecklingsfas för våra mobilnät. 5G har ännu inte lanserats men när det väl gör det kommer 5G att successivt ersätta den nuvarande [...]

Vanliga frågor gällande mobilabonnemang företag

Vem kan teckna ett företagsabonnemang?

För att kunna teckna ett företagsabonnemang online behöver du ha ett giltigt organisationsnummer. Utöver det kan de skilja sig åt en del i själva beställningsförfarandet i form av betalningslösningar etc.

Kan jag behålla mitt nummer?

Du kan i regel behålla ditt nummer. När det gäller att flytta ett privat nummer till ett företag är det dock normalt sett lite mer komplext än när du byter konsumentabonnemang. För att flytta ett privat nummer till ett företag behöver du först överlåta ditt privata nummer till företaget. Denna process kan skilja sig åt mellan olika operatörer.

Får jag ett bättre pris om jag tecknar flera abonnemang samtidigt?

Normalt sett kan större företag få betydligt bättre priser än vad som visas på operatörernas hemsidor. Inte sällan behöver företag teckna ett större antal abonnemang och inte sällan är det även en bindningstid. Priserna på abonnemangen vi presenterar här är redan förhandlade och klara. Och billiga!

Vilket abonnemang lämpar sig bäst för ett nystartat företag?

Har du precis startat ett nytt företag vill du sannolikt inte dra på dig onödiga kostnader. Företagsabonnemangen vi presenterar här är bland de absolut billigaste och lämpar sig speciellt bra för nystartade företag som behöver ha kontroll över sina kostnader. För lite större företag som har andra behov som exempelvis en växel kan det dock var nödvändigt att överväga andra typer av företagsabonnemang än de som erbjuds av hallon och Telness.