Mobiloperatören hallon lanserade en ny funktion till sina kunder i förra veckan. Nyheten, som säkert glädjer många, är att det nu går att ringa WiFi-samtal om du har ett mobilabonnemang hos hallon.

WiFi-samtal är ingen nyhet i sig men inte alla mobiloperatörer erbjuder denna funktion. Att en lågprisoperatör som hallon nu erbjuder detta till sina kunder utan extra kostnad gör deras erbjudande ännu starkare. Hallon har alltid haft låga priser och när det kombinerar det med bra funktionalitet är de ett svårslaget alternativ.

Vad betyder WiFi-samtal?

Finns det vissa platser där ditt mobilabonnemang inte har täckning? Det kan vara extremt irriterande inte minst om du behöver ta dig till en annan plats för att ringa ett samtal. Har du åtminstone tillgång till WiFi kan du istället ringa ett så kallat WiFi-samtal. Datan som förbrukas går inte på ditt mobilabonnemang utan på det nätverk du använder. 

För att kunna ringa WiFi-samtal behöver du ett hyfsat modern telefon och du kommer även behöva aktivera funktionen på din telefon. Slutligen behöver du en mobiloperatör som stödjer WiFi-samtal. Vilket hallon nu gör. 

Hur funkar det hos hallon?

Alla som har ett mobilabonnemang hos hallon får tillgång till WiFi-samtal utan någon extra kostnad. Det finns dock ett par restriktioner när det gäller användandet av WiFi-samtal hos hallon:

  • WiFi-samtal kommer enbart att fungera i Sverige på svenska WiFi-nätverk. Är du utomlands kommer du inte kunna ringa WiFi-samtal med ditt hallon-abonnemang.
  • Du kommer heller inte kunna ringa WiFi-samtal om din telefon eller SIM-kort är spärrad.

Så om du tidigare tittat på hallons täckningskarta och varit osäker på om det är det bästa alternativet för dig kan det nu finnas skäl att omvärdera ditt beslut. Hallon har, i jämförelse med många andra alternativ, så låga priser att det kan finnas mycket pengar att spara. Inte minst om din familj har flera abonnemang.