Är du redan kund hos hallon eller funderar du på att byta till dem? En “funktion” som hallon har som kan vara värd att uppmärksamma är “Tipsa en kompis”.

Liksom Vimla har hallon en funktion där de belönar befintliga kunder som värvar nya kunder till dem. Vi har tidigare skrivit om Vimlas tipsrabatt som vi tycker är riktigt bra. Hallons variant är lite mer komplex men det går faktiskt att spara en del pengar genom att värva nya kunder.

Så tipsar du dina kompisar

Som kund till hallon får du en inloggning till “Mina sidor”. Där finns en kod för dig som du kan dela med kompisar och bekanta. Koden ger din kompis en rabatt på ett av hallons mobilabonnemang.

Tipsa om hallon

Som belöning för att du har tipsat en kompis med din personliga kod får du 300 kr “tillgodo” hos hallon. Tyvärr blir det här lite komplicerat vad som faktiskt gäller vilket gör det mindre attraktivt än Vimlas program.

Villkor för “Tipsa en kompis”

För det första kan din kompis inte välja vilket mobilabonnemang hen vi ha. Det mobilabonnemang som erbjuds har dock en väldigt bra rabatt. Sen behöver du vänta i 3 månader innan du belönas med 300 kr som enbart kan användas hos hallon. Villkoren är minst sagt komplicerade att förklara men du kan läsa de fullständiga villkoren här.

Även om det är ett bra erbjudande tycker vi hallon kunde gjort detta lite bättre och enklare. När det gäller att få sina kunder att bli ambassadörer för varumärket tycker vi att Vimlas tipsrabatt är ett betydligt bättre initiativ.