Mycket har hänt med företagsväxeln under de senaste åren. För en tid sedan var en företagsväxel synonym med en fast telefon kopplad till ett telefonjack i väggen. För att svara i telefonen var man tvungen att befinna sig på kontoret. Idag behöver de flesta företag en mer flexibel lösning än så, och då ligger det svenska företaget Telness i framkant. 

Så fungerar Telness växel

Telness är en operatör som erbjuder företagsabonnemang, men även en helt digital och molnbaserad växel. Med en digital växel kan man helt skippa den fasta telefonen och istället få alla företagets samtal till sin mobiltelefon. Man behöver alltså inte ens befinna sig på kontoret för att ta emot samtal som rör företaget, det kan man göra var man än befinner sig – bara man har sin mobiltelefon på fickan.

Skräddarsy din företagsväxel

Med Telness växel kan du enkelt skräddarsy din lösning efter företags behov. Ställ in öppettider, spela in välkomstmeddelande, installera en röstbrevlåda och koppla enkelt samtal till rätt kollegor. 

Du bestämmer själv vilka växelfunktioner du vill använda. Telness erbjuder allt du kan tänkas behöva, till exempel: öppettider, vidarekoppling, gemensam röstbrevlåda, knappval för inkommande samtal, köfunktion och mycket mer. Har du ett mindre företag som inte behöver så många funktioner erbjuder Telness ett basabonnemang. För företag som är ute efter alla funktioner har Telness abonnemanget Plus.  

En operatörsoberoende växel

Telness nöjer sig inte med en molnbaserad och digital växel, de har tagit sin lösning ett steg längre och erbjuder en helt operatörsoberoende tjänst. 

Att växeln är operatörsoberoende innebär att alla svenska mobiltelefonnummer kan kopplas till den – man behöver alltså inte vara abonnemangskund hos Telness, eller ens ha samma operatör på alla abonnemang som kopplas till växeln. 

Det är alltså möjligt för de anställda inom företaget att använda sina privata mobilabonnemang och ändå bli kopplade till växeln. Det gör det även enkelt för företag med mobilabonnemang på bindningstid att skaffa växel från Telness utan att behöva bryta sitt nuvarande avtal. 

För små företag är den här sortens lösningar guld värt. Stora växelpaket kan vara helt överflödiga när man egentligen bara behöver ett fast nummer som samlar alla företagets inkommande samtal. 

Fördelar med Telness växel

  • Digital och molnbaserad
  • Flexibel och kan växa tillsammans med företaget – Välj mellan Bas- och Plus-abonnemang
  • Operatörsoberoende – Man behöver inte vara abonnemangskund hos Telness för att använda deras växel
  • Mobilabonnemang som är kopplade till växeln behöver inte ha samma operatör
  • Privata mobilabonnemang kan kopplas till växeln

Du hittar mer information om Telness här.