Telness mobilabonnemang

Telness är en relativt ny mobiloperatör som fokuserar på enkla mobilabonnemang och mobiltjänster för företag. Nedan presenterar vi Telness företagsabonnemang.

I dagsläget är Telness helt fokuserad på företagsmarknaden med inriktning på mindre företag och entreprenörer. Alla abonnemangen går att beställa online på deras hemsida.

Om Telness

Telness lanserade sitt erbjudande mot företagsmarknaden under 2017 och ska man tro deras hemsida är de den första svenska digitala mobiloperatören för företagare. Just företagsmarknaden är aningen speciell där de större företagen ofta har en kontaktperson hos operatören och få val kan göras enkelt online. Telness ambition är att ändra på just detta och låta företagaren administrera sin mobila lösning själv genom ett enkelt gränssnitt. En efterfrågad lösning för många småföretag.

Prismässigt ligger Telness relativt bra till i jämförelse med övriga företagsabonnemang som av någon anledning är betydligt dyrare än de flesta mobilabonnemang för konsumenter.

Telness företagsabonnemang

I dagsläget har Telness fyra företagsabonnemang. Skillnaden mellan dem är mängden data som ingår. Telness “USPar” för deras abonnemang är:

  • Fria samtal. SMS och MMS på samtliga abonnemang
  • Ingen bindningstid
  • Använder sig av Telias nät
  • Samma priser inom samtliga EU-länder
  • Inga dolda avgifter

Ingen av dessa “USPar” känns helt unik om du jämför de billigaste mobilabonnemangen på konsumentmarknaden. Men på företagsmarknaden är det faktiskt lite mer ovanligt och Telness har snabbt växt till en stark utmanare på marknaden för företagsabonnemang.

Telness övriga tjänster

Utöver mobilabonnemang för företag har Telness idag en växellösning. Just mobilväxel är något som många, både mindre och större, företag efterfrågar. Telness, som är en relativt ny mobiloperatör, har även planer att lansera flera nya funktioner och tjänster som är anpassade för företagskunder

Omdömen & recensioner av Telness

Vi har här gjort ett försök att samla ett representativt urval av omdömen och recensioner av Telness som mobiloperatör. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du gör en mer noggrann jämförelse av företagsabonnemang innan du tar ett beslut kring ditt företags nästa mobiloperatör.

Allt har fungerat smidigt och de har en positiv attityd vid kontakt. Jag ser fram emot att produkten fortsätter utvecklas i samma takt framåt. Också viktigt att de har ett pris som ligger i samma nivå som konsumentprodukter. Keep it up!

Carl, Trustpilot
Äntligen! En operatör som är tydliga och gör allt enkelt vilket sparar tid för mig som företagare. Och gemensam faktura gillar ju min bokförare såklart. Välj smart, välj Telness!
Karin, Trustpilot

Jag tycker det funkar bra. Det enda jag vill ska bli bättre är att när månadens data tar slut så ska det gå ”långsamt” istället för att ”helt stänga av”. Nu behöver jag hitta Wifi för att öka till större datamängd via deras webbgränssnitt.

Catrin, Trustpilot

Vanliga frågor om Telness

Vilket nät använder sig Telness av?

Telness är en så kallad virtuell mobiloperatör. Det betyder att de inte har ett eget nät. Telness hyr istället kapacitet från Telias nät. Just Telias när garanterar en väldigt bra täckning i större delen av Sverige. Se täckningskartan här.

Vem kan bli kund hos Telness?

Telness har idag enbart mobilabonnemang för företag. Detta innebär att du behöver ha ett svenskt organisationsnummer för att bli kund till Telness.

Vilka äger Telness?

Den nystartade mobiloperatören Telness ägs av sina medarbetare samt ett antal investerare. De är med andra ord en oberoende mobiloperatör.

När grundades Telness?

Telness grundades 2016 och bjöd in flera mindre företag för att ge feedback på sin kommande lösning. Under slutet av 2017 blev deras erbjudande publikt och alla svenska företag fick möjligheten att teckna ett företagsabonnemang på deras hemsida.

Vilka tjänster erbjuder Telness?

I dagsläget erbjuder Telness fyra olika mobilabonnemang för företag samt en företagsväxel. På sin hemsida finns de dock flera funktioner och tjänster som Telness planerar att lansera inom kort.

Hur funkar Telness kundtjänst?

Telness har idag inga fysiska butiker men du kan nå dem via mail, chat och telefon. Deras telefonsupport är i dagsläget begränsad till vardagar 9-17.

Hur betalar jag för mitt abonnemang hos Telness?

Som företagare är det viktigt att du får ett fakturaunderlag för dina utgifter. Idag erbjuder Telness ett par olika lösningar där du kan välja mellan digital faktura (till e-post), e-faktura eller vanlig pappersfaktura. Om du väljer digital faktura använder sig Telness idag av Billograms tjänst för denna lösning. Du kan även komma åt gamla fakturor när du loggar in på ditt konto hos Telness.