Det finns flera faktorer att kontrollera när du jämför mobilabonnemang. En av de viktigare är så klart priset. Tyvärr är jämförelse av pris ibland lite knepig då många mobiloperatörer har diverse lockpriser och erbjudanden som gäller under en begränsad tid.

Just “pristransparens” är faktiskt lite extra knepig när det gäller mobilabonnemang. Många operatörer har lägre priser till nya kunder under en kortare period. Andra “bundlar” mobilabonnemanget med någon form av tilläggstjänst. Det kanske vanligaste är en rabatterad telefon. Då ofta i utbyte mot att du som kund binder upp ditt abonnemang under en längre tidsperiod.

Här på Ringabilligt.se fokuserar vi främst på de allra billigaste mobilabonnemangen som inte har någon bindningstid. När det gäller pris blir det ändå en aning besvärligt att jämföra mobilabonnemang. Detta är främst på grund av rabatter till nya kunder. Exempelvis hallon och Vimla har nästan alltid någon form av rabatt till nya kunder. Oftast är det en riktigt bra rabatt som gäller ett par månader för att sedan gå över till ordinarie pris.

Så hur går det då att jämföra pris på mobilabonnemang? Det kanske enklaste sättet är helt enkelt att jämföra de olika abonnemangens ordinarie pris. Men det blir inte helt rättvis om du kan få halva priset i 6 månader på ett abonnemang som har ett aningen dyrare ordinarie pris.

Årskostnad på Ringabilligt.se

Under slutet av förra året lanserade vi flera nya funktioner för att hjälpa våra besökare att enklare jämföra mobilabonnemang. När det gäller pris har vi lagt till möjligheten att kontrollera ditt pris för det första året. På det sättet räknas eventuella rabatter med och ger en lite bättre bild av kostnaden.

Totalpris mobilabonnemang
Se totala priset för första året

Långt ifrån perfekt men förhoppningsvis ger det dig lite vägledning vilket mobilabonnemang som är billigt på längre sikt och inte bara under de första månaderna. Kontakta oss gärna om du har andra förslag på hur vi kan underlätta prisjämförelsen av mobilabonnemang.