Vimla och hallon erbjuder några av marknadens mest populära mobilabonnemang. Har du en annan operatör idag finns det antagligen goda möjligheter att spara pengar genom att byta mobilabonnemang. Men vilken av Vimla och hallon är bäst? Det korta svaret är; det beror på. Det längre svaret hittar du i guiden nedan.

Både Vimla och hallon har blivit populära alternativ för hundratusentals svenskar. Främst har det utmanat de större operatörerna genom ett betydligt bättre pris. Men om du står i valet och kvalet mellan Vimla och hallon kan det vara svårt att jämföra och hitta en klar vinnare. Vi går här igenom sju olika aspekter av respektive operatörs erbjudande.

Till hallons mobilabonnemang
Till Vimlas mobilabonnemang

Prisjämförelse mellan hallon och Vimla

Både Vimla och hallon är så kallade lågprisoperatörer. Vimla är Telenors lågprisalternativ och hallon är 3s. I alla Vimlas och hallons mobilabonnemang ingår fria samtal och SMS. Så skillnaden i vad som ingår är i stort sett mängden data. Här är hallon normalt sett marginellt billigare när vi granskar operatörernas ordinarie pris. Det rör sig dock om väldigt små skillnader i pris. Både operatörerna har slopat gamla avgifter som startavgift eller avgift för nummerflytt som vissa operatörer kunde ta betalt för tidigare. I det stora hela har båda operatörerna riktigt bra priser vilket antagligen är en stor anledning till deras popularitet.

Vinnare: Hallon

Jämförelse av hallons och Vimlas nät

Hallon använder sig av 3s nät och Vimla av Telenors. Vilket som är bäst att svårt att svara på. Bor du långt utanför staden i norra Norrland finns det en risk att det bara är Telias nät som har bra täckning. Bor du däremot i södra eller mellersta Sverige är det relativt lite skillnad på de olika operatörernas nät. Vi rekommenderar dock att kontrollera operatörens täckningskarta om du är osäker på täckningen för platser du befinner dig på ofta.

Täckningskarta

Vinnare: Oavgjort

Bästa kundservicen av hallon och Vimla

Med låga priser kommer en begränsad kundservice. Varken hallons eller Vimlas kundservice går att nå via telefon. Istället erbjuder de kundtjänst via chat och e-post. Båda operatörerna har också ett forum där det går att finna svar på vanliga frågor. Så länge du inte har några problem med ditt mobilabonnemang är detta fullgoda lösningar. Båda operatörerna har dock fått en del kritik för sin bristande kundservice, inte minst hallon. Om du läser recensionerna av respektive operatör på TrustPilot är det just kundservicen som de flesta är missnöjda med. Det lite mer utförliga forumet hos Vimla gör att vi utser dem som vinnare i denna sektion.

Vinnare: Vimla

Bästa villkoren av hallon och Vimla

Både Vimla och hallon har helt ok villkor. De har exempelvis inga bindnings- eller uppsägningstider. Båda tillåter dig som kund att spara surf du inte använder under innevarande månad. Just villkoren kring spara surf, speciellt om du vill ändra i ditt abonnemang, kan vara lite komplicerat hos hallon så här ger vi Vimla en liten fördel. Båda operatörer dig också möjligheten att spara pengar genom att värva nya kunder. Här gillar vi Vimlas lösning med tipslänkar bättre än hallons program. 

Vinnare: Vimla

Bästa kampanjerna av hallon och Vimla

När det kommer till marknadsföring är hallon och Vimla väldigt aggressiva med lukrativa kampanjer. Det rör sig nästan alltid om reducerat pris under en begränsad period. Ibland kan du även få lite extra data på ditt abonnemang. Dessa kampanjer gäller uteslutande för nya kunder vilket kan vara lite irriterande om du varit en lojal kund under en längre tid. I regel är hallons kampanjer lite mer attraktiva när det kommer till prisreduktioner och extra “lull-lull”. Men efter den initiala perioden spelar dessa skillnader mindre roll.

Vinnare: Hallon

Specialabonnemang och rabatter hos hallon och Vimla

Är du student eller över 55 år kan du teckna studentabonnemang eller seniorabonnemang hos både hallon och Vimla. Båda operatörerna erbjuder också “mobilabonnemang för barn” som egentligen är riktat mot föräldrar. Prismässigt är det sällan någon större skillnad från respektive operatörs “vanliga mobilabonnemang”. Istället får du som student eller senior lite mer data för samma kostnad. Just dessa “specialabonnemang” är relativt lika mellan hallon och Vimla men det är helt klart ett plus om du jämför med vissa andra operatörer.

Vinnare: Oavgjort

Bästa utlandspriserna av hallon och Vimla

Samtal och SMS ingår i alla abonnemang hos hallon och Vimla. Detta gäller så länge de är inrikessamtal. Befinner du dig ofta utomlands (och speciellt utanför EU) eller ringer många utlandssamtal kan det helt plötsligt kosta en del pengar. Initiativ som “Roam like at home” gör det enklare med kostnader för roaming så länge du är på semester inom EU. Besöker du länder utanför EU eller ringer många samtal till utlandet rekommenderar vi dig att kontrollera Vimlas och hallons prislistor för utlandet. Här kan det variera en del kring vems som är billigast beroende på land så det är därför svårt att utse en vinnare.

Vinnare: Oavgjort

Och bästa operatören av hallon och Vimla är….?

Vi började denna guide med att säga att det korta svaret på vem som är bäst av hallon och Vimla är; det beror på. Har du kommit hela vägen hit hoppas vi att vi förklarat det tydligt att det beror på faktorer som var i landet du bor, hur viktigt är kundservice för dig, ringer du ofta till utlandet etc.

Båda alternativen är riktigt bra. Du har med största sannolikhet stora möjligheter att spara pengar på att byta till Vimla eller hallon från din nuvarande operatör. Och visar det sig att du inte är nöjd kan du alltid byta tillbaka då du inte blir upplåst i bindningstider.

Till hallons mobilabonnemang
Till Vimlas mobilabonnemang