Comviq är en av de äldre operatörer vi presenterar här på Ringabilligt.se. De har haft en tradition av att vara en “prispressare” även om de kommit in många nya aktörer. Det var dock ett tag sedan de gjorde några större förändringar av sitt erbjudande.

När utvecklingen gått mot användande av mer data har de flesta mobiloperatörer sakta men säkert höjd mängden data på sina mobilabonnemang. En del har idag till och med abonnemang med fri surf. Comviq har dock låtit mängden data på sina abonnemang vara densamma under en lång tid. Istället har det erbjudit en större “pott” utöver vad som ingår i abonnemanget för nytecknade kunder.

Nu har dock Comviq valt att höja mängden data på alla sina mobilabonnemang, inklusive barnabonnemang och seniorabonnemang. Från att tidigare ha 5 GB på sitt minsta abonnemang är det numera 8 GB. På deras största abonnemang ingår det nu 50 GB. Förvisso en höjning med 10 GB men ändå ganska långt ifrån exempelvis hallon och Vimla vars största abonnemang idag erbjuder 100 GB data och ännu mer på deras studentabonnemang.

Lite anmärkningsvärt är att Comviq samtidigt har passat på att höja priserna. Något exempelvis hallon inte gjorde när de uppdaterade mängden data på sina abonnemang. Så med dessa “justeringar” är det, enligt oss, tveksamt att Comviq kommer kunna fortsätta utmana hallon och Vimla på ett effektivt sätt.