Här på Ringabilligt.se jämför vi den svenska marknadens billigaste mobilabonnemang. Vi jämför inte bara vanliga konsumentabonnemang utan även studentabonnemang, seniorabonnemang etc. Vi jämför även företagsabonnemang men när det gäller dessa blir det tyvärr lite mer komplicerat.

När vi jämför mobilabonnemang är priset en självklar faktor att beakta. De billigaste mobilabonnemangen är dock inte alltid det bästa för just dina behov. Det finns andra aspekter som täckning, mängd data etc. Men det är just priset som gör det lite speciellt när det gäller att jämföra mobilabonnemang för företag. Anledningen till detta är att i stort sett alla svenska mobiloperatörer vill sälja in större “lösningar” till sina företagskunder. Det kan handla om växlar, diverse hårdvara (exempelvis mobiltelefoner) etc. När det handlar om dessa större affärer blir det helt plötsligt lite svårare att jämföra priserna på själva mobilabonnemangen.

Om du kontrollerar priser för företagsabonnemang på hemsidorna hos Telia, Telenor, Tele2 etc är de betydligt dyrare än de konsumentabonnemang vi presenterar här. Det finns egentligen ingen anledning till att det är på detta sättet. Och i verkligheten är de få företag som betalar de priser som presenteras på mobiloperatörens hemsida. Istället är det ofta en förhandling där du som kund får en offert på en “helhetslösning”.

Så ansvarar du för mobiltelefonin på ett större företag är det inte möjligt att jämföra priserna på en hemsida som Ringabilligt.se. Du behöver istället be om offerter och se till att vara en bra förhandlare.

Mobilabonnemang för mindre företag

Är du ett mindre företag eller ett enmansföretag blir det självfallet betydligt svårare att förhandla om priser. Som tur är börjar marknaden för företagsabonnemang sakta men säkert att förändras. När det gäller mobilabonnemang som passar bra för mindre företag som inte nödvändigtvis har ett behov av mer komplexa lösningar finns idag bra alternativ från hallon och Telness. Har du även behov av en växellösning kan också Soluno var ett attraktivt alternativ. Dessa mobiloperatörer har transparent prissättning även på företagsabonnemang och det ligger också väldigt bra till i pris.

Förhoppningsvis kommer andra svenska mobiloperatörer följa hallon och Telness när det gäller transparenta priser för företag. Det finns ju faktiskt ingen anledning till att ett vanligt företagsabonnemang ska vara dyrare än ett konsumentabonnemang.