Tre har lanserat en ultrasnabb 5G-uppkoppling med den nya tilläggstjänsten 3Fullfart. Med 3Fullfart kan man surfa i hastigheter på upp till 1 300 Mbit/s i optimala förhållanden. Tjänsten kan läggas till alla abonnemang, men för att fira lanseringen låter Tre alla kunder prova på 5G i ultrahastighet året ut. 

5G-nätet byggs ut med full fart över hela Sverige. Idag har stora städer som Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Norrköping, Linköping och Jönköping full täckning av 5G om man är Tre-kund. Dessa städer har även tillgång till Tres nya höghastighets-5G.

Höghastighets-5G-nätet fortsätter Tre att bygga ut över hela landet, och de har som målsättning att så många som möjligt ska få njuta av det nya och snabba nätet. Just nu fokuserar operatören på städer med över 20 000 invånare.

Tre investerar i 5G

Tre är den operatör på den svenska marknaden som har köpt mest 5G-spektrum per kund på 3,5 Ghz-bandet. Detta innebär att Tre kan erbjuda de allra snabbaste hastigheterna och den snabbaste ned- och uppladdningen av data. 

För att verkligen ta vara på detta har Tre alltså valt att lansera 5G+, ultrasnabb 5G, med en optimal hastighet på 1 300 Mbit/s. 

3Fullfart

Med tilläggstjänsten 3Fullfart får man tillgång till Tres ultrasnabba 5G-nät. I nätet kan man spela spel online utan lagg, strömma film och musik i hög upplösning och surfa allmänt i riktigt höga hastigheter. 

3Fullfart kostar 49 kronor extra varje månad. För att fira den nya tjänster väljer dock Tre att erbjuda den kostnadsfritt till alla kunder under hela 2022. 

På Tres hemsida kan du se hur operatörens 5G-täckningen ser ut över Sverige, och välja att filtrera ut endast 5G+-täckningen. Idag finns 5G+-täckning i de centrala delarna av Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping och Helsingborg. 

Normalhastigheter för Tres nät:

  • 3G: 3-16 Mbit/s
  • 4G: 10-18 Mbit/s
  • 5G: 10-100 Mbit/s
  • 5G+: 200-600 Mbit/s

Tre satsar på framtiden

Tre har investerat stort i sitt 5G-nät och fortsätter att investera i sitt 4G-nät. 4G-nätet är en förutsättning för att kunna erbjuda ett riktigt snabbt och modernt 5G-nät, därför utökas näten kontinuerligt och parallellt.  

Operatörer i Tres nät: