Nu står det klart att Tele2s lågprisvarumärke Penny kommer att försvinna från och med den 28 september i år. Alla Pennys kunder kommer att flyttas till Tele2.

En kortvarig lågprissaga

Penny lanserades i mars 2020 som en nytänkande mobiloperatör med kundens önskemål som största fokus. De ville erbjuda enklare mobilabonnemang, enklare bredband och en streamingtjänst som samlade blandat populärt innehåll. 

Penny har alltid varit en del av Tele2s koncern och erbjudit Tele2s mobilnät och Comhems bredbandsnät till sina kunder. För bara sex månader sedan lovade Jonas Lundquist, marknadschef på Tele2, att Penny skulle få finnas kvar. Så har alltså inte blivit fallet och Penny släcker ner för gott om några korta veckor. 

Vad händer med Pennys kunder?

Moderbolaget Tele2 kommer att ta över alla Pennys kunder från och med den 28 september. Penny och Tele2 har gått ut med att alla Penny-kunder kommer att få behålla sina priser. I alla fall till en början. Alla mobilabonnemang får dessutom mer surf, och som en extra bonus och plåster på såren 50 GB extra mobildata i 12 månader.

Pennys bredbandskunder får även behålla samma pris som de betalat hos Penny, men hos Tele 2 får de en högre hastighet på sitt bredband.

De som prenumererar på streamingtjänsten Penny Play kommer att flyttas över till Tele2s tjänst Comhem Play Plus. En streamingtjänst med liknande utbud och material.

Kortbetalning byts mot faktura för Penny-kunder

En sak som kommer att förändras för Penny-kunderna är betalningen av abonnemanget. Hos Penny har man tagit betald genom kort-betalning, något som gjort det möjligt för personer med betalningsanmärkningar att skaffa Pennys abonnemang. Nu när Tele2 tar över kunderna kommer betalningen istället ske med faktura. Om man får sin faktura på papper tillkommer en fakturaavgift på 45 kronor, men om man är snabb och väljer autogiro eller e-faktura istället slipper man den extra avgiften. 

Har du ett inaktivt abonnemang hos Penny?

Om du har ett pausat eller inaktivt abonnemang hos Penny måste du aktivera det innan den 24 september, annars kommer ditt abonnemang att avslutas och ditt telefonnummer kommer att försvinna. 

 

Lågprisalternativ på mobilmarknaden

Letar du efter ett lågprisalternativ till Penny? Då rekommenderar vi:

Hitta fler alternativ på vår sida om mobilabonnemang