Vi strävar efter att presentera alla prisvärda alternativ när det gäller mobilabonnemang på den svenska marknaden. Därför har vi nu valt att även inkludera Pennys mobilabonnemang här på Ringabilligt.se.

Penny lanserades under början av 2020 och har direkt tagit en position som ett billigt alternativ med sina mobilabonnemang. Med en nedskalad kundservice och enbart försäljning online liknar deras erbjudande de som Vimla och hallon har. Till skillnad från Vimla erbjuder Penny också bredband och de har faktiskt en egen streamingtjänst för sina kunder. Streamingtjänsten, som de kallar Play, har ett helt ok utbud av filmer, serier och dokumentärer. I dagsläget får du Play gratis i 12 månader om du tecknar ett nytt mobilabonnemang hos Penny.

Penny är en så kallad virtuell mobiloperatör och använder sig av Tele2s nät som också är deras ägare. De erbjuder, utöver låga priser, den populära “funktionen” spara surf och tvingar inte in sina kunder i några bindningstider. Ett bra erbjudande helt enkelt som passar bra här på Ringabilligt.se

För vem är Penny?

Exakt vilken position Penny försöker ta på marknaden är lite svårt att sia om. Att döma av sin marknadsföring verkar det dock som de främst riktar sig mot en yngre målgrupp. De har också specifika mobilabonnemang för studenter vilket ytterligare stärker den tesen. Som många andra mobiloperatörer numera erbjuder de en rabatt för nya kunder under en tidsbegränsad period. Dessa “lockpriser” kan ibland vara lite vilseledande men priserna från Penny är helt ok.

I dagsläget har Penny fyra konsumentabonnemang och fyra studentabonnemang. Skillnaden är mängden data och när det gäller studentabonnemangen är deras nykundserbjudande lite mer lockande. Det billigaste mobilabonnemanget har ett ordinarie pris på 99 kr/mån och då får du 3 GB data.

Att det kommer in fler alternativ på den svenska marknaden är självfallet bra för oss konsumenter. Det garanterar bra priserna och fler innovativa “paketeringar” av mobilabonnemang i framtiden.