Flera mobiloperatörer försöker binda upp sina kunder med uppsägningstider eller genom att subventionera en ny telefon. Är du inte fast i din relation med din mobiloperatör kan det finnas goda skäl att snegla på vad konkurrenterna kan erbjuda.

Sitter du idag med ett dyrt mobilabonnemang där du inte längre har bindningstid finns de mycket pengar att spara på att byta till en lågprisoperatör. I vissa fall kan det handla om tusenlappar i besparingar under ett år. Har du redan ett billigt mobilabonnemang finns det också pengar att spara men det kräver lite mer jobb från sida. Du behöver vara otrogen.

Att byta mobiloperatör idag

I stort sett alla de mobilabonnemang vi jämför här på Ringabilligt.se är fria från både bindnings- och uppsägningstider. Så har det inte alltid varit. Tidigare kunde det också vara komplicerat att flytta sitt nummer om man önskade byta mobilabonnemang. Idag är en så kallad nummerflytt relativt okomplicerad och är du frestad av att prova något nytt är det inte så svårt som det tidigare har varit. Att vänsterprassla har helt enkelt blivit lite enklare.

Ta del av erbjudanden

Så varför byta mobiloperatör om du redan har ett billigt mobilabonnemang? Letar du efter sätt att spara pengar kan det finnas bra skäl till att ta del av de erbjudanden många mobiloperatörer marknadsför för att locka till sig nya kunder. Mobiloperatörer som exempelvis hallon och Vimla ger dig inte sällan mycket bra rabatter om du tecknar ett nytt mobilabonnemang. Ofta får du en rabatt för de första månaderna för att sedan betala fullt pris. Men eftersom det inte tvingar dig att binda upp dig till det aktuella mobilabonnemanget kan du enkelt byta ditt mobilabonnemang när din rabatterade period tagit slut.

För den som inte känner någon större lojalitet till en specifik mobiloperatör är det fullt möjligt att byta fram och tillbaka mellan två mobiloperatörer och ta del av rabatter om och om igen. Så om du kan tänka dig att vara otrogen finns det ännu mer pengar att spara.