Som vi skrivit många gånger tidigare är det mer regel än undantag att mobiloperatörer har aggressiva kampanjer för att locka till sig nya kunder. Inte sällan använder det sig av lockpriser. Det vill säga lägre priser under en begränsad tid.

Vissa branscher har stora kampanjer och reor kring Black Friday och inför julhandeln. När det gäller svenska mobiloperatörer är det mer kampanj året runt. Just nu har Vimla och hallon kampanjer som ger reducerat pris under en begränsad tid. Erbjudandet gäller enbart för nya kunder.

Vimlas erbjudande

Vimla har för närvarande en kampanj som ger dig som ny kund 75% rabatt i månaden i två månader. Det låter spontant riktigt bra. Viktig att komma ihåg är att innan denna kampanj gav de 50% rabatt i månaden i tre månader. 

Vimla har några av de billigaste mobilabonnemangen på marknaden och deras abonnemang med 3 GB data och fria samtal kostar bara 100 kr/mån. Gör vi ett enkelt räkneexempel för att jämföra dessa erbjudanden på detta abonnemang blir det tydligt att det bara är olika rabatter för att marknadsföra i stort sett samma erbjudande.

Kampanj 1 – kostnad 1 år

(25 kr * 2) + (100 kr * 10) = 1 050 kr

Kampanj 2 – kostnad 1 år

(50 kr * 3) + (100 kr * 9) = 1 050 kr

Så om du inte planerar att ha ditt mobilabonnemang under en väldigt kort tid är det absolut ingen skillnad på dessa erbjudanden. Det må vara lite missledande marknadsföring för visst låter det extremt bra med 25 kr/mån för ett mobilabonnemang med fria samtal? 

Vimla är inte ensamma med att vara “kreativa” med sina kampanjer. I stort sett alla mobiloperatörer jobbar på liknande sätt. Kom dock ihåg att mobiloperatörerna vi presenterar här hör till de absolut billigaste på marknaden.

Välj inte mobiloperatör enbart på pris

Pris är självfallet viktigt när du väljer ett mobilabonnemang. Vi rekommenderar dock att kontrollera andra faktorer innan du gör ditt val. De tre faktorer vi anser vara viktigast att kontrollera är:

  • Mobilabonnemangets nät och täckning
  • Mobiloperatörens kundservice
  • Eventuell bindningstider

Undvik bindningstider

Slutligen rekommenderar vi starkt att kontrollera eventuella bindningstider. Det är inte ovanligt att erbjuda lockpriser i utbyte mot bindningstid. Det fina med Vimla, hallon och det övriga mobiloperatörer vi presenterar här på Ringabilligt.se är att det inte har bindningstider. Även om du tecknar ett nytt mobilabonnemang till ett kampanjpris. Det finns dock mobiloperatörer som fortfarande jobbar med bindningstider. Inte minst när det gäller köp av mobiltelefoner tillsammans med mobilabonnemang.