Hos oss på Ringabilligt.se kan du jämföra telefonabonnemang från svenska operatörer. Det finns nämligen en uppsjö mobiloperatörer på den svenska marknaden, som skiljer sig åt, och inte bara prismässigt. Några har extratjänster, som billigare utlandssamtal, och andra fokuserar mer på en tillgänglig kundtjänst.

Här ska vi gå igenom vad som är viktigt att tänka på innan du skaffar ett nytt telefonabonnemang.

Surf

Minst2GB
0 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  0 GB 100 GB
  Filtrera
  Loading...

  Att välja telefonabonnemang

  Valet är fullt av avvägningar, och marknaden för telefonabonnemang är inget undantag. I Sverige finns det många bra mobiloperatörer, men nästan alltid saknar någon det en annan erbjuder och vice versa.

  Det bästa du kan göra för att hitta rätt telefonabonnemang för dig är därför att göra en lista över vilka saker du prioriterar högst.

  Det kan exempelvis vara:

   

  Täckning

  I städer är det ingen större skillnad mellan olika operatörer – oavsett vilket av de fyra stora mobilnäten de använder bör de funka bra.

  Bor du på landet eller andra lite mer avlägsna platser i landet kan det dock vara en helt annan historia.

  Det finns operatörer som täcker delar av landet som andra inte gör lika bra. Kolla in operatörernas täckningskartor och välj en operatör som har god täckning där du bor.

   

  Pris

  För de flesta av oss spelar priset roll när vi väljer mobilabonnemang.

  Om du bara är ute efter ett enklare mobilabonnemang med en surfpott, fria samtal, mms och sms gör du klokt i att välja någon av de virtuella operatörer som vi listar på vår sajt.

  De har betydligt lägre priser än Telia, Tre, Telenor och Tele2, men använder sig av samma nät.

  Som student, senior och ungdom finns det dessutom ofta extra förmånliga erbjudanden att ta del av!

   

  Kundtjänst

  Många yngre är teknikkunniga och vana att ställa sina frågor i chattar och forum. Det har flera av de virtuella operatörerna tagit fasta på, och erbjuder endast de här kontaktvägarna för support.

  För vissa känns det dock betydligt tryggare att kunna ringa ett samtal och få hjälp med abonnemangsfrågorna.

  Om det sistnämnda stämmer in på dig bör du välja en operatör som erbjuder telefonsupport, vilket alltså inte är helt självklart i dag.

  Som tur är finns det flera virtuella operatörer som både har billiga abonnemang och bra support. Fello, Comviqoch Karma Mobil är exempel på sådana.

   

  Surfmängd

  Kollar du bara mejlen och scrollar nyhetssajter på mobilen? Då klarar du dig med en mindre surfmängd. Abonnemang med små surfpottar erbjuds av alla operatörer.

  Är du däremot en storsurfare blir urvalet lite mindre. Och kräver du rentav fri surf finns bara en handfull alternativ.

  En operatör som erbjuder abonnemang med fri surf men till en låg kostnad är Chilimobil.

   

  Mobil på avbetalning

  Brukar du passa på att skaffa ny mobil när du förnyar eller byter abonnemang? Då försvinner några av de virtuella operatörerna automatiskt från listan, eftersom de helt enkelt inte erbjuder försäljning av mobiler.

  Det finns dock gott om operatörer som gör det, men utbudet varierar. Vill du ha den senaste modellen av iPhone och samtidigt ett billigt abonnemang är operatörer som Comviq och Halebop bra val.

   

  Låt oss hjälpa dig att jämföra

  I vårt verktyg överst på den här sidan kan du själv klicka i de egenskaper som spelar roll för dig när det kommer till mobilabonnemang.

  Sedan jämförs de abonnemang som finns tillgängliga med just de egenskaper som du efterfrågor.

  Svårare än så behöver det inte vara att hitta ett telefonabonnemang som passar dig!

   

  Vanliga frågor om telefonabonnemang

  Vilket telefonabonnemang är bäst?

  På Ringabilligt.se jämförs de mest populära telefonabonnemangen från olika operatörer. Vilket som är bäst är en subjektiv fråga, eftersom det helt beror på vad du själv värderar högst med ett telefonabonnemang.

  Vilket telefonabonnemang är billigast?

  Virtuella operatörer som Hallon och Vimla har de mest prisvärda abonnemangen. De använder sig av samma nät som de stora operatörerna, men abonnemangen kostar betydligt mindre. För seniorer, studenter, barn och ungdomar är det extra prisvärt att välja någon av de virtuella operatörerna med den typen av rabatter.

  Hur hittar jag telefonabonnemang som passar mig?

  Gör en lista över vad som är viktigt för dig med ett telefonabonnemang. Är det viktigt att det är så billigt som möjligt, eller kan du tänka dig att betala lite mer för bättre kundtjänst. 

  Hur lång bindningstid har telefonabonnemang?

  Operatörerna kan ha olika villkor för bindningstid. I dag är det dock mycket vanligt att mobilabonnemangen kommer utan vare sig bindningstid eller uppsägningstid, särskilt hos de virtuella operatörerna.
  Skaffar du en mobiltelefon på avbetalning med ditt abonnemang är det dock en annan femma. Då blir du i regel låst till operatören tills mobilen är betald.

  Vilken operatör har bäst täckning?

  Telia och Tele2 är de nät som fått bäst omdöme i Sverige de senaste åren. Förutom Telia och Tele2 själva finns det en rad operatörer som använder sig av deras nät. Du hittar information om vilka operatörer som delar nät på den här länken.