Under de senaste åren har det lanserats mängder av nya virtuella mobiloperatörer och mobilabonnemang. Det är självfallet bra för konkurrensen och oss konsumenter även om det svårt att tro att alla operatörer kommer att bli framgångsrika. Karma Mobil är den senaste operatören vi lagt till här på Ringabilligt.se och de fokuserar lite extra på de äldre konsumenterna.

När konsumenter jämför mobilabonnemang kan det vara svårt för operatörer att särskilja sig från sina konkurrenter med andra medel än enbart pris. Det finns så klart andra faktorer som nät/täckning, kundservice, subventionerade telefoner etc. Men just priset är ändå väldigt viktigt och vi ser därför mängder av olika typer av rabatter och erbjudanden från mobiloperatörer för att locka till sig nya kunder. 

När det gäller rabatter till nya kunder har faktiskt Karma Mobil ett helt unikt erbjudande. De erbjuder nämligen en diversifierad rabatt beroende på din ålder. Ju äldre du är desto mer rabatt får du. I dagsläget får du din ålder (i kronor) i rabatt de två första månaderna. Så är du 60 år får du 60 kr i rabatt per månad de två första månaderna. Lite kreativt måste vi medge men är det ett bra erbjudande?

Karma Mobils mobilabonnemang och erbjudande

Karma Mobil använder sig av Telenors nät och erbjuder idag fem olika mobilabonnemang. I alla abonnemang ingår fria samtal och SMS. Det som skiljer dem åt är mängden data där det minsta abonnemanget har 5 GB och det största 100 GB. Som med flesta mobilabonnemang idag har de tagit bort bindnings- och uppsägningstider. Prismässigt ligger de helt ok till om granskar deras ordinarie priser. De erbjuder även diverse rabatter på andra tjänster till sina kunder.

Utöver att du får en högre rabatt ju äldre du är är det tydligt att Karma Mobil vänder sig mot en äldre målgrupp. Det erbjuder exempelvis telefonsupport vilket är långt ifrån självklart idag. Men även om målgruppen är seniorer kan vem som helst teckna ett abonnemang även om rabatten de första två månaderna inte blir lika generös.

Se Karma Mobils mobilabonnemang

Erbjuder Karma Mobil seniorabonnemang?

Så erbjuder Karma Mobil seniorabonnemang? Svaret är njae. Övriga seniorabonnemang har ett krav på att du ska ha fyllt 55 år (65 år i vissa fall). Karma Mobil har inga sådana krav men ger som sagt mer rabatt ju äldre du är. Denna rabatt är dock bara de två första månaderna. Jämför du med exempelvis hallon seniorabonnemang får du en seniorrabatt som gäller även efter de initiala månaderna. Så även om Karma Mobil ger en rabatt så är den tidsbegränsad och på längre sikt får du inte ett bättre pris för att du är en senior. Det är dock ett intressant inslag på den svenska marknaden och att konkurrensen hårdnar är så klart bra för oss alla, oavsett ålder.