Mobiloperatören hallon fortsätter att utmana företagsmarknaden. Nu i veckan lanserade de ett nytt företagsabonnemang med hela 50 GB data för endast 199 kr/mån.

När hallon initialt lanserades tog de snabbt en position som ett billigt alternativt på konsumentmarknaden. Enkel service och webben som enda säljkanal har bidragit till att pressa priser på hela den svenska konsumentmarknaden. Sedan ett par år erbjuder även hallon företagsabonnemang. Även här är priserna rejält pressade men av någon anledning har hallon inte ännu skördat samma framgångar.

Visst är företagsmarknaden annorlunda men med detta nya abonnemang är prisskillnaderna så stora i jämförelse med Telia och Telenor. Vi tror därför att vi även kommer se en prispress på företagsmarknaden. 

För vem lämpar sig hallons företagsabonnemang?

Det finns vissa begränsningar i dagens erbjudande från hallon till företagare. De erbjuder exempelvis inte en växellösning. Men är du en småföretagare som enbart behöver ett företagsabonnemang är det svårt att motivera att betala de kostnader som andra mobiloperatörer tar ut från företagare.