Med temperaturer tidvis över 30 grader under sommaren i Sverige kan det finnas anledning att ha lite extra koll på din mobiltelefon. Den kan nämligen få värmeslag!

Låter du din mobil ligga framme i solen kan den snabbt bli varm och vissa funktioner kan sluta att fungera. I värsta fall kan den stänga av sig själv helt. Just under sommaren är risken för detta extra stor även om vi inte alltid är bortskämda med höga temperaturer.

Så undviker du att din telefon blir för varm

Det finns flera saker du bör tänka på när det gäller hur du hanterar din telefon. Här har vi samlat ett par tips för att hjälpa dig att undvika att den överhettas.

Sänk telefonens skärmstyrka

När det är ljust ute är det många som höjer skärmens ljusstyrka. Det gör det enklare att se skärmen klart. Men det drar också extra mycket batteri vilket i sin tur gör telefonen varm. På riktigt varma dagar rekommenderas istället att sänka telefonens ljusstyrka.

Undvik telefonskal

Många gillar att ha ett telefonskal till sin mobiltelefon. Detta skyddar mot repor och andra skador. Telefonskal kan dock även ha en isolerande effekt som behåller värmen och gör det svårt för telefonen att kylas av. Undvik därför telefonskal när det är som varmast.

Använd flygplansläge

Är du ute på landet och har lite sämre mottagning än normalt? Har telefonen dålig mottagning kommer den använda mer av sitt batteri för att hitta tillgängliga mobilmaster som i sin tur gör den varmare. Använder du däremot flygplansläge sparar du på batteriet och hjälper till att hålla telefon sval.

Aktivera telefonens strömsparläge

Genom att aktivera telefonens strömsparläge stänger du av automatiska uppdateringar och vissa funktioner som sparar på batteriet. Återigen är det åtgärder som sparar på batteriet som hjälper telefonen att undvika att överhettas.

Håll telefonen borta från solen

Det kanske mest självklara tipset är att hålla telefonen borta från direkt solljus. Glömmer du telefonen framme i solen kan den snabbt överhettas. Håll därför lite extra koll på din mobiltelefon under sommarmånaderna.

Fortsatt trevlig sommar!