Fello är nästa mobiloperatör i raden att börja erbjuda eSIM till sina kunder. På prov började eSIM erbjudas till en mindre skala Fello-kunder, men nu kan alla som har ett Fello-abonnemang välja eSIM istället för det fysiska SIM-koret.

Vi tittar närmare på Fello och hur deras eSIM-erbjudande ser ut – och vad är egentligen eSIM? Är det värt att aktivera eSIM på sitt Fello-abonnemang?

Fello inför eSIM

I november 2022 började Fello testköra sin nya eSIM-satsning. Om man var Fello-kund kunde man mejla till kundtjänst i hopp om att bli utvald att provköra det nya SIM-kortet. Testperioden verkar ha gått bra. Nu kan alla Fello-kunder som vill aktivera eSIM istället för det fysiska SIM-kortet enkelt göra det via Fellos Mina sidor. Att aktivera eSIM kostar inget extra.

Att Fello erbjuder eSIM är efterlängtat. Enligt en undersökning operatören gjorde på Facebook var eSIM en av de mest önskade funktionerna bland Fellos kunder. En önskan de alltså valde att besvara.

Som lågprisoperatör erbjuder Fello endast de absolut nödvändigaste tjänsterna – enkla mobilabonnemang och inte mycket utöver det. De har dock valt att satsa lite extra på telefonkundtjänst – vilket är mycket uppskattat av många av deras kunder. Att de väljer att gå vidare med eSIM ligger alltså helt i linje med hur de vill bemöta sin kundbas. 

Mobiloperatören Fello

eSIM för mobiltelefoner – men inte klockor

Fellos eSIM har dock en begränsning – de kan endast användas med mobiltelefoner. Om man har en smartklocka med eSIM får man alltså vända sig till en annan operatör för detta. I alla fall i dagsläget. 

Vad är eSIM?

Låt oss titta närmare på eSIM och vad tekniken faktiskt innebär. Ordet eSIM är en förkortning av embedded sim eller inbyggt SIM-kort på svenska. Det är alltså ett SIM-kort som är inbyggt i din mobiltelefon. Alla smartphone-modeller har inte stöd för eSIM, men de allra flesta nyare modeller från företag som Samsung och Apple har. 

Om man väljer att använda eSIM istället för ett klassiskt fysiskt SIM-kort behöver man alltså inte placera ett kort i sin mobil – man använder det som redan finns där. SIM-kortet fungerar sen precis som det fysiska – du kan ringa, sms:a och surfa precis som vanligt. Ditt abonnemang begränsas inte på något sätt om du har eSIM istället för ett fysiskt SIM-kort. 

Om du har ett mobilabonnemang hos Fello kan du antingen välja att aktivera eSIM eller ett fysiskt SIM-kort – man kan inte ha båda alternativen aktiva samtidigt. Om man har en telefon med plats för både fysiskt SIM-kort och eSIM kan man i de flesta fall ha två olika SIM-kort i sin telefon – men då behöver SIM-korten tillhöra olika abonnemang och ha olika telefonnummer. 

Läs mer om eSIM här.

Hur aktiverar jag eSIM?

Om du har ett abonnemang hos Fello och vill aktivera eSIM istället för ett fysiskt SIM-kort så kan du enkelt göra det via Mina sidor på Fellos hemsida. Om du vill gå åt andra hållet, och avaktivera ditt eSIM och byta till ett fysiskt SIM-kort, så gör du det med hjälp av Fellos kundtjänst. 

Läs mer om Fellos abonnemang här.