Nya modeller av mobiltelefoner lanseras kontinuerligt och det kan vara frestande att byta ut sina gamla modell. Flera mobiloperatörer försöker kapitalisera på detta genom att sälja mobiltelefoner tillsammans med sina mobilabonnemang.

Just detta fenomen att “bundla” telefoner med mobilabonnemang var kanske vanligare för ett antal år sedan. De större operatörerna som Telia och Telenor har det dock fortfarande som en central del i införskaffningen av nya kunder. En stor fördel för operatören är att det är vanligt att kunden betalar telefonen på avbetalning och då också behöver binda sitt mobilabonnemang. Den låga månadskostnaden för den nya telefonen kan vara lockande men priset för mobilabonnemanget är knappast de billigaste alternativet. Dessutom blir du upplåst i långa bindningstider.

Med mängder av nya lågprisoperatörer har det blivit allt vanligare att kunder köper sin nya iPhone (eller någon annan modell) separat från sitt mobilabonnemang. Det blir faktiskt betydligt billigare i de allra flesta fallen. Det finns dock flera lågprisoperatörer som erbjuder telefoner på sina sajter. Inte sällan skiljer sig det åt en del i köpprocessen. Medans flera operatörer inte tar kreditupplysning på själva abonnemanget gör det detta när det gäller köpet av telefonen. Vissa kräver också någon form av bindningstid (eller att man är befintlig kund) för att du ska kunna köpa din telefon hos dem.

Operatörer som säljer mobiltelefoner

Av de lågprisoperatörer vi presenterar här på Ringabilligt.se säljer följande mobiltelefoner till sina kunder:

Utbudet av telefoner skiljer sig en aning åt men är du ute efter den senaste modellen av iPhone kommer du definitivt hitta den hos Comviq. Hos Vimla kan du endast köpa begagnade telefoner.

Vår rekommendation är dock att teckna abonnemang separat från telefon. Det ger dig en bättre flexibilitet och blir oftast billigare i slutändan.