För inte så många år sedan var det nog ganska få som hört talas om Black Friday. Detta amerikanska fenomen har dock snabbt blivit populärt hos svenska e-handlare och konsumenter. Även mobiloperatörer har följt trenden och numera pratar vi inte bara om Black Friday utan om Black Week!

Black Friday inträffar på fredagen efter den amerikanska helgen Thanksgiving. Sedan länge har det varit tradition i USA att handlare har en större rea denna dag. Fenomenet kom för inte så länge sedan till Sverige. Det var dock mest e-handlare som körde en rea denna dag. Sakta men säkert har det utvecklat sig till en längre reaperiod och många pratar om Black Week. Datumet för Black Friday detta år är 27 november. Datumen för Black Week är lite mer flytande. Många börjar dock på måndagen den 23 och avslutar en vecka senare på det som ibland kallas Cyber Monday.

För några år sedan var det ett fåtal mobiloperatörer som hade någon form av speciellt erbjudande på Black Friday. Numera har de flesta någon form av rea och de mest aggressiva har faktiskt redan börjat sin Black Week.

Bra erbjudande på mobilabonnemang 2020

Som vanligt är det hallon och Vimla som går i bräschen med riktigt bra erbjudanden. Båda ger nya kunder 90% rabatt på alla sina abonnemang (undantaget är hallons företagsabonnemang) i 3 månader. Även den nya mobiloperatören Penny ger riktigt bra erbjudanden med sänkta priser i 6 månader på sina konsumentabonnemang och 8 månader på sina studentabonnemang.

Många av de andra operatörerna har olika variationer av prissänkningar och bonusprodukter. Så sitter du idag med ett dyrt mobilabonnemang är detta en ypperlig vecka att skaffa sig något billigare!