Att det var bättre förr kan man höra i diverse olika sammanhang. När det gäller priser på mobiltelefoni är det dock svårt att argumentera för att så är fallet.

Numera är det relativt enkelt att jämföra mobilabonnemang. Många mobilabonnemang har fria samtal inom Sverige och det är främst skillnaden i mängden data som särskiljer de olika abonnemangen. Det har dock inte alltid varit så och för er lite yngre läsare kan prissättning från 1990-talet kännas både komisk och aningen grotesk.

Till att börja med betalade du nästan alltid en “minuttaxa” på samtliga samtal. Denna minuttaxa var dessutom betydligt dyrare under arbetstid. Utöver det var det inte ovanligt med olika priser till olika operatörer och inte sällan var det öppningsavgifter för samtal och en massa andra dolda avgifter. Att ringa på sin mobiltelefon kunde snabbt bli en dyr historia. För er lite äldre kan ni säkert komma ihåg att samtalen på mobilen på 1990-talet hölls korta och inte sällan väntade man till kvällen för att ringa.

Prislistor för mobilsamtal 1998

Nedan kan du se en sammanställning gjord av Aftonbladet gällande några av de tillgängliga mobilabonnemang som fanns på marknaden i Sverige 1998. Hiskeligt dyrt och inte helt enkelt att hålla koll på sin kommande mobilräkning. Notera alla diverse undantag och specialpriser som var förknippade med i stort sett alla mobilabonnemang. Inte bara behövde du hålla koll på tiden, det var också viktigt att veta vilken mobiloperatör mottagaren använde.

Priser mobiltelefoni

Priser mobiltelefoni 1998

Klicka här för att se den kompletta artikeln från Aftonbladets som tipsar dig kring hur du kan spara 3 300:- per kvartal med rätt mobiloperatör. Lite komisk med tanke på att om du väljer något att de billigaste mobilabonnemangen på marknaden idag kostar det inte mer än 150:- det första kvartalet. Och då har du fria samtal till samtliga operatörer, ingen bindningstid och massor av data.

Som sagt. Allt var inte bättre förr!