Sommaren innebär semester och roliga utlandsresor för många. Nu är det hög tid att boka resebiljetten, hotellnätterna, packa ner solskydd och badkläder – och se till att man har koll på vad som gäller för ens mobilabonnemang när man reser utomlands. 

Om man har koll på hur ens mobilabonnemang fungerar utomlands behöver man inte bli överraskad av en dyr mobilräkning när man kommer hem från semestern och återvänder till vardagen. 

Vi tittar närmare på Fellos villkor när man reser utomlands.

Fri roaming inom EU – men med ett tak

Om man reser inom EU får man använda sitt mobilabonnemang med i stort sett samma villkor som på hemmaplan. Har man fria samtal hemma har man även fria samtal under semestern i Spanien. Man kan alltså ringa hem till Sverige och ringa vännerna som är med på semestern utan att mobilräkningen börjar sticka iväg. 

Det som man bör vara uppmärksam på är surfen. Man får surfa inom EU precis som hemma i Sverige, men mobiloperatören har rätt att sätta ett tak på den surfen. Om du till exempel har obegränsad surf hemma betyder inte det automatiskt att du har obegränsad surf även när du reser. 

För Fello-kunder är villkoren dock givmilda. Vi tittar närmare på operatörens utlandsvillkor. 

Så använder du Fello under semestern

Samtal och sms

Fello erbjuder endast abonnemang med fria samtal och sms – samma villkor gäller inom EU. Om du är i Spanien kan du alltså ringa hem till Sverige utan att det kostar dig något extra. Du kan också ringa inom Spanien eller till andra länder inom EU.

Tänk på att dessa villkor endast gäller när man befinner sig utanför Sverige, men inom EU. Om man är hemma i Sverige och vill ringa till Spanien, eller något annat land inom eller utanför EU, gäller Fellos taxa för utlandssamtal. 

Om man ringer till ett svenskt mobilnummer i utlandet debiteras man dock inte – bra att komma ihåg om man saknar någon som är på en lång utlandsresa. 

Fello och utlandssurf

När det kommer till surf inom EU är Fello riktigt generösa. Man får nämligen använda hela sin surfmängd när man är på resande fot inom EU. Har man ett abonnemang med 24 GB – då är det 24 GB som gäller även under semestern i Spanien. Detta gäller för all ordinariesurf och om man har eventuell bonus-surf på grund av erbjudanden eller kampanjer. 

Om surfmängden tar slut kan man köpa extra surf som går att använda under semestern.

  • 1 GB – 45 kr
  • 3 GB – 115 kr
  • 10 GB – 245 kr

Läs mer om Fellos abonnemang och erbjudanden här.

Njut av din semester – och glöm telefonräkningen

Att resa utomlands, i alla fall om man reser inom EU, betyder alltså inte längre att man behöver oroa sig över en dyr mobilräkning. Med dagens roamingregler är det enkelt att koppla bort allt som har med mobilräkningar att göra och bara njuta av semestern och ledigheten.